Korps: Utrecht, plaats: 11-01-2002
Persberichten Binnensticht, 10.15 uur

Meisjes geduwd en getrapt

ZEIST Op de Arnhemse Bovenweg in Zeist werden donderdagmiddag rond 15.45 uur enkele meisjes door een groep jongens in de leeftijd van 15-16 jaar op het fietspad getreiterd en getrapt.

De meisjes, in de leeftijd van plm. 10 jaar, kwamen de groep tegen. De jongens verhinderden dat de meisjes hen voorbij konden en gingen vervolgens treiteren en duwen. Twee jongens uit de groep remden plotseling af, waarna de meisjes op de grond vielen. Op de grond liggend werden zij geschopt. Een 10-jarig meisje liep een hersenschudding op, de andere meisjes schaafwonden. Enkele fietsen werden beschadigd. De politie stelt een onderzoek in.

Verlichtingscontrole

DRIEBERGEN/BUNNIK/ODIJK Op de Hoofdstraat in Driebergen, de Schoudermantel in Bunnik en de Provinciale weg in Odijk zijn donderdagavond fietsers gecontroleerd op het voeren van de juiste verlichting.

Zes bekeuringen werden uitgedeeld. Ook een autobestuurder ontving een bekeuring, namelijk voor het niet dragen van de gordel.

Nachtelijke alcoholcontrole

GROENEKAN Op de Nieuwe Weteringseweg in Groenekan is in het kader van de alcoholcampagne Doe nuchter, Rij alcoholvrij gecontroleerd op alcoholgebruik in het verkeer. Dit gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag.

Geen van de 42 passerende voertuigbestuurders had (teveel) gedronken.

Snelheidscontrole

GROENEKAN Op de Koningin Wilhelminaweg is donderdag van 09.30 tot 11.45 uur gecontroleerd op snelheid.

Van de 500 voertuigen kwamen 57 te snel voorbij. Op het gecontroleerde wegdeel is 50 km. p/u. maximaal toegestaan; de snelste kwam met 74 km. p/u voorbij.