Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-01-2002
Politieberichten district Rijn & Venen, 10.30 uur

Verkeerscontroles

WOERDEN / MAARSSEN Op donderdag 10 januari heeft de politie tussen 07.15 en 08.00 uur een fietsverlichtingscontrole op de Oostdam en de Stationsweg in Woerden gehouden. Van veertig fietsers bleek de verlichting niet in orde te zijn. Zij werden bekeurd.

Van 12.00 tot 13.00 uur werd een verkeerscontrole op de Dr. Plesmanlaan in Maarssen gehouden. Dertien bestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, twee voor het niet kunnen tonen van hun rijbewijs en één voor een vervallen APK.

Bestelbus op zijn kant

HEKENDORP Op donderdag 10 januari is een bestelbus bij een ongeval op zijn kant beland. Niemand raakte gewond.

Rond 09.45 uur in de ochtend reden politiemensen met een surveillancewagen over de Hekendorpsebuurt, komende uit de richting van Oudewater en gaande in de richting van Hekendorp. In een flauwe bocht kwam een bestelbusje hen tegemoet. De bestuurster schrok kennelijk van de haar tegemoetkomende politiewagen, stuurde abrupt naar rechts, waardoor de bus met zijn rechterwielen in de hoge berm kwam. Hierdoor kantelde de bus op zijn linkerzijde en schoof over de volle breedte van de weg in de richting van de politieauto. De bestuurder van deze auto ging vol in de remmen en stuurde richting de berm, teneinde een aanrijding te voorkomen. Net voordat beide voertuigen tot stilstand kwamen, raakte de politiewagen met zijn linkervoorbumper het dak van de bus.

In het busje bevonden zich een 33-jarige vrouw uit Hekendorp en haar anderhalf jaar oude zoontje. De vrouw zat nog in haar gordel en het jongetje nog in zijn kinderstoel. Een politieman is in de bus gekropen en heeft beide inzittenden met behulp van omstanders uit de bus geholpen. Geen van de betrokkenen raakte gewond. Het jongetje kreeg van een politieman een Goodbear om van de schrik te bekomen. Het bestelbusje is weggesleept.

Niets erin.......

WOERDEN In het kader van de preventiecampagne `Niets erin, niets eruit` heeft de politie op donderdag 10 januari een controle gehouden op de Frederik Hendriklaan, Van Hogendorplaan, Oostsingel en de Julianastraat. Van de 62 gecontroleerde voertuigen bleken er 38 prima in orde, waren er 2 niet afgesloten en bevonden zich in 22 duidelijk zichtbare buit (mobiele telefoon`s, cd`s, tassen en autoradio`s).

Spooknotas

VINKEVEEN In de afgelopen tijd blijkt een bedrijf uit Eindhoven actief te zijn met het versturen van zogenaamde spooknota`s.

Op donderdag 10 januari deed een medewerker van een bedrijf aan de Uitweg aangifte van poging tot oplichting. Het bedrijf ontving van het bedrijf DataFlexion B.V. in Eindhoven een nota van 219,63 voor een zogenaamd geleverde update Data Flex Databeheer 2002 met het verzoek zo snel mogelijk te betalen. Het bedrijf uit Vinkeveen had echter nooit zaken gedaan met het bedrijf DataFlexion. Tevens bleek hen uit onderzoek dat het bedrijf in zijn geheel niet bestaat.

Ook drie bedrijven in Veenendaal deden onlangs aangifte van dezelfde manier van poging tot oplichting.

De politie waarschuwt ondernemers goed hun rekeningen te controleren alvorens die te betalen. De pogingen tot oplichting zijn in onderzoek.

Verdachte auto
BREUKELEN Op donderdag 10 januari heeft de politie achter een auto met drie inzittenden aangezeten. De auto werd aangetroffen, de verdachten ontkwamen.

Rond 20.00 uur kreeg de politie de melding dat een auto met drie inzittenden zich verdacht ophield op de Bonifatiuslaan. Op de Heycoplaan zagen politiemensen de auto met drie inzittenden rijden en gaven de bestuurder een stopteken. Die deed aanvankelijk of hij zou stoppen, maar gaf vervolgens vol gas en ging er vandoor. De achtervolging werd ingezet. Daarbij raakte de verdachte auto op de Straatweg van de weg, reed een tuin in, maar wist zijn weg toch weer te vervolgen. De achtervolging zette zich in de wijk Broeckland voort, waar de politiemensen het zicht op de verdachten kwijtraakten.

Een getuige meldde dat de auto het terrein van Nijenrode was opgereden, waarbij de slagboom werd beschadigd. De auto werd in bosschages op het terrein van Nijenrode achtergelaten. De drie inzittenden bleken te zijn gevlucht. De uitgangen van het terrein werden afgezet en onder andere met een helikopter van de KLPD met een warmtebeeldcamera werd het terrein afgezocht. De verdachten bleken echter te zijn gevlogen. De auto, die was voorzien van valse kentekenplaten, is in beslag genomen.

Postdieven aangehouden
WOERDEN In de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 januari zijn enkele jongens voor de diefstal van post aangehouden.

Rond 00.50 uur kreeg de politie de melding dat op het Plantsoen een rode PTT-brievenbus werd vernield. Ter plaatse troffen zij een 20-jarige jongeman uit Woerden aan die een 20-tal poststukken in zijn handen hield en zei dat hij getuige was geweest van het feit dat twee jongens zojuist met poststukken waren weggefietst. Op de Westdam zagen politiemensen twee jongens fietsen. Beiden gingen er bij het zien van de politie vandoor. Eén van hen, een 18-jarige jongen uit Woerden, kon op de Westdam worden aangehouden. De andere, een 17-jarige jongen uit Woerden, werd op de Achterstraat aangehouden. Beiden hadden enige tientallen poststukken bij zich.

Uit onderzoek bleek dat de aanvankelijke 20-jarige getuige mogelijk ook bij de diefstal van de poststukken betrokken was. Deze jongeman is als verdachte / getuige gehoord. De twee aangehouden verdachten zijn ingesloten. Naar ieders rol bij de diefstal van de poststukken wordt een nader onderzoek ingesteld.