Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-01-2002
Politieberichten district Heuvelrug, 10.50 uur

Vernielers aangehouden

VEENENDAAL In de nacht van 26 op 27 december 2001 werd door een passant een melding gedaan dat er vernielingen werden gepleegd aan auto`s op de Vijgendam. De politie trof hier in de verse sneeuw sporen aan van een groepje personen.

Tijdens het volgen van het spoor bleken op de route bij een drietal autos de ruitenwissers en spiegels te zijn vernield. Tijdens de zoektocht werden twee jongens aangetroffen en hun namen werden door de agenten genoteerd.

Door de politie werd een nader onderzoek ingesteld en diverse personen gehoord voor openlijke geweldpleging. Spoedig bleek dat door enkele leden van een groep jongeren - vijf jongens in de leeftijd van 17 tot 20 jaar uit Veenendaal - de vernielingen waren aangericht. De politie heeft bemiddeld tussen verdachten en gedupeerden en door de jongens werd de toegebrachte schade van 150 Euro betaald. Inmiddels hebben de eigenaren het geld ontvangen en is deze zaak door de politie afgesloten.

Hennep aangetroffen

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op woensdag werd er een hennepkwekerij aangetroffen in een woning wijk gelegen aan De Engk.

Na binnengekomen informatie werden op de zolder van de woning 335 plantjes aangetroffen. Deze zolderkwekerij was professioneel ingericht compleet met assimilatielamp. Onderzoek wees tevens uit dat er illegaal stroom werd afgetapt. De planten met bijbehorende materiaal werd inbeslaggenomen en vernietigd. Tegen de bewoonster, een 44-jarige vrouw, is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op donderdagmiddag werd van 15.15 uur tot 16.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Zandweg. 8 automobilisten kregen een bekeuring omdat ze de vereiste autogordel niet droegen.

VEENENDAAL- Op vrijdagochtend werd omstreeks 02.00 uur een 27-jarige automobilist uit Veenendaal gecontroleerd op de Holleweg. Onderzoek wees uit dat hij had gedronken en op het bureau blies hij 0.80 promille. Omdat de Venendaler al vaker onder invloed had gereden is nu tegen de man proces-verbaal opgemaakt (ipv bekeuring)

AUSTERLITZ- Op donderdagochtend werd van 09.30 uur tot 11.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Woudenbergseweg. 719 autos passeerden hier de controlepost en 70 hiervan reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 120 kilometer per uur waar 80 is toegestaan.