Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Sybase en Sun Microsystems presenteren nieuwe
architectuur voor 20+ TeraByte data warehouses

Maarssen, januari 2001 - Sybase en Sun Microsystems hebben onlangs een gezamenlijk ontworpen, getest en geoptimaliseerde architectuur voor 20+ TeraByte data warehouses geïntroduceerd. Deze iForce Enterprise Data Warehouse Reference Architecture biedt zowel gebruikers als ontwikkelaars een blauwdruk voor de implementatie van grootschalige data warehouses. Als belangrijkste hardwarecomponenten adviseren beide samenwerkingspartners Sun's Fire 6800 Midframe servers en StorEdge 9900 opslagsystemen. De aanbevolen toepassingsoftware bestaat uit Sybase Adaptive Server IQ Multiplex draaiend op het Sun Solaris operating systeem. Doelstelling van de nieuw ontwikkelde architectuur is de totale gebruikskosten (TCO) van data warehouses aanzienlijk te verlagen terwijl toch de prestaties verder toenemen.

Bij marktonderzoeksbureau Nielsen Media Research is Sybase en Sun's nieuwe architectuur als eerste gebruiker met succes geïmplementeerd. Op basis van uitvoerige prestatietesten stellen beide leveranciers dat met efficiënter gebruik van hard- en software de benodigde opslagcapaciteit met circa 75% te verminderen is en de installatie- plus implementatietijd zelfs met 80% in vergelijking met conventionele data warehouse projecten. Het uitvoeren van zoekopdrachten is door de verwerkingsnelheid, flexibiliteit en schaalbaarheid van IQ Multiplex 10 tot zelfs 1000 keer te versnellen. De iForce data warehouse architectuur is ontworpen om duizenden gelijktijdige gebruikers toegang te bieden tot 20+ TeraByte aan opgeslagen informatie.

Samenvatting testresultaten

* schaalbaarheid: grootste data warehouse benchmark op 25 TeraBytes, 56 miljoen records

* reductie opslagkosten: 25 TeraBytes versus 100 TeraBytes in andere databases

* snelheid 'query' verwerking: 10 tot 1000 keer sneller dan traditionele databases

* kortere implementatietijd: 20+ TeraByte data warehouse geïmplementeerd in enkele dagen i.p.v. weken

Bovengenoemde prestatieverbeteringen bieden de mogelijkheid om bedrijfs- en klantgegevens over jaren i.p.v. maanden te analyseren. Een groot Europees telecombedrijf getuigt dat Sybase en Sun's iForce architectuur hen de mogelijkheid biedt om klantinformatie van 2 jaar te analyseren in plaats van slechts 6 maanden met alternatieve oplossingen die zij onderzochten. Nielsen Media Research heeft beide leveranciers vooraf een 'proof-of-concept' test m.b.t. prestaties en implementatie laten uitvoeren om haar grote hoeveelheid kijk- en koopgedrag gegevens van klanten te kunnen blijven analyseren.

Het definiëren van referentie-architecturen maakt onderdeel uit van Sun's iForce initiatief om in samenwerking met partners complete oplossingen te bieden die de bedrijfsprocessen van klanten helpen verbeteren. Een voordeel van dit programma is dat vooraf de beste oplossingen voor specifieke toepassingen worden gespecificeerd, getest en gedocumenteerd. Daardoor verloopt de praktijkimplementatie sneller en met minder risico. Elke iForce referentie architectuur bevat uitgebreide ontwerp- en implementatietips en is beschikbaar via Sun Professional Services, Sun wederverkopers en iForce integratiepartners. Aanvullende informatie is te vinden op
http://www.sun.com/architectures-platforms/refarch/

Sun Microsystems
Sun Microsystems (Nasdaq: SUNW) is dankzij haar visie 'The Network Is The Computer' sinds 1982 uitgegroeid tot een wereldwijd opererende leverancier van hardware, software en diensten voor professioneel zakelijk gebruik. In ruim 170 landen voorziet het bedrijf klanten van complete IT-oplossingen om de vele toepassingsmogelijkheden van het Internet te kunnen benutten. Bezoek voor aanvullende informatie: http://www.sun.com

Sybase
Sybase ontwikkelt hoogwaardige software-oplossingen die gebruikers op ieder moment en overal ter wereld toegang geven tot alle relevante bedrijfsinformatie. E-Business speelt in de oplossingen een essentiële rol. Met het toonaangevende Sybase Enterprise Portal, de oplossingen voor mobiele en draadloze toepasssingen en de oplossingen voor verschillende verticale markten, behoort Sybase tot de grootste onafhankelijke softwarebedrijven ter wereld.