Persberichten politie Rivierenland

---

Vrijdag, 11 januari 2002


* Politie houdt verkeerscontroles

HETEREN - Een snelheidscontrole met de lasergun op de Boterhoeksestraat in Heteren leverde gistermiddag tussen 15.30 en 17.00 uur 13 nogal forse bekeuringen op. De bekeurde overtredingen lagen allemaal tussen de 25 en 45 Km/uur in. Hoogst gemeten snelheid was 93 Km i.p.v. 50. Voor vier automobilisten was er geen transactiemogelijkheid; deze overtredingen gaan ter beoordeling naar justitie.
ZEVENAAR - In het centrum van Zevenaar werden gistermiddag parkeercontroles gehouden. In totaal werden 34 personen bekeurd wegens fout parkeren.
BABBERICH - Op het Witte Kruis in Babberich werd gisteren tussen 10.50 uur en 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden met een radarwagen. Van de in totaal 352 gecontroleerde auto's reden er 100 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km / uur. Zes auto-inbraken in Didam
DIDAM - In de nacht van 9 op 10 januari werd in Didam in totaal in zes auto's ingebroken. Eenmaal op de Berkenhof, tweemaal op de Siepseweg, eenmaal op de Talmastraat en tweemaal op de St. Isidorusstraat. In alle gevallen werd radioapparatuur weggenomen. Alle zes de eigenaren van de auto's deden aangifte. De politie heeft de zaak in onderzoek.

---


* Onderzoek vuurwerkexplosie Bemmel afgerond BEMMEL - Het onderzoek dat de politie van het district Rivierenland hield naar aanleiding van het geëxplodeerde vuurwerk in Bemmel in de nacht van 1 januari, is afgerond. Op woensdag 9 januari werden nog twee aanhoudingen verricht. In totaal werden naar aanleiding van het onderzoek 13 verdachten aangehouden en gehoord. Allen zijn inmiddels in vrijheid gesteld. Het ontplofte vuurwerk was illegaal. Drie personen, een 29-jarige Huissenaar en twee Arnhemmers van 30 en 31 jaar, werden aangehouden wegens verdenking van het afleveren / verkopen van dit vuurwerk. In verband met het afsteken van het ontplofte vuurwerk werd een 20-jarige Bemmelnaar aangehouden. De andere aanhoudingen vonden plaats naar aanleiding van verdenking van het voorhanden hebben van illegaal vuurwerk of medeplichtigheid (stenen rondom de doos aanbrengen). Hierbij ging het om inwoners van Bemmel in de leeftijd van 18 tot 25 jaar.
Weggemoffelde vuurwerk achterhaald
Kort na de ontploffing werden twee dozen met illegaal vuurwerk weggemoffeld, die nabij de plaats van ontploffing waren neergezet met de bedoeling om deze ook af te steken. Door de niet-voorziene ontploffing van de eerste doos is daarvan niets terechtgekomen. Dit vuurwerk moest wel weg, voordat de politie zou arriveren. De politie heeft dit vuurwerk inmiddels achterhaald en in beslag genomen. In verband hiermee werden vier personen uit Angeren van 22, 43, 49 en 72 jaar aangehouden en gehoord. Met vuurwerkdeskundigen is de technische recherche nog bezig met onderzoek om de mogelijke oorzaak van de ontploffing te achterhalen. Dit onderzoek is nog niet afgerond.
---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl