Korps: Limburg-Zuid, plaats: Sittard 11-01-2002 Politiebericht politie district Sittard (JvK/14.00 uur) Daders ernstige mishandeling aangehouden.

Op woensdag 2 januari 2002 vond omstreeks 22.30 uur een ernstige mishandeling plaats in een woning aan de Dorpstraat in Elsloo, gemeente Stein. De 41-jarige bewoner was door twee hem onbekende mannen ernstig mishandeld. Daarbij liep hij zodanige verwondingen op dat hij enkele dagen in het ziekenhuis moest blijven. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie van Stein waarna er een politie-onderzoek werd gestart. Dit onderzoek leidde er toe dat op woensdagmorgen 9 januari 2002 een 23-jarige man uit Elsloo en een 26 jarige man uit Beek (Lb)werden aangehouden als mogelijke verdachten. Zij bekenden de mishandeling te hebben gepleegd.

De verdachten hadden het slachtoffer op 2 januari in Elsloo in een café getroffen en waren omstreeks 21.30 uur op uitnodiging van het slachtoffer met hem naar diens woning gegaan. Daar vond om nog onduidelijke redenen de mishandeling plaats.

De beide verdachten zijn in de loop van vrijdagmiddag in vrijheid gesteld na overleg met de officier van justitie. Voor beiden wordt snelrecht toegepast.