Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-01-2002 Politieberichten district Maastricht (HP 13.00 uur) Vrijdag 11 januari 2002

Regio Limburg-Zuid, gladheid in ochtendspits:

Vanmorgen hebben in de ochtendspits in de gehele regio Limburg-Zuid ongeveer 30 verkeersongevallen plaatsgevonden vrijwel alleen met blikschade, terwijl er naar schatting wel 70 meldingen zijn gedaan door mensen die op gladde wegen en voetpaden onderuit gingen. De gladheid begon vanmorgen omstreeks 07.00 uur doordat neerslag op de bevroren ondergrond aanvroor. Het gevolg spiegelgladde wegen. Vooral op secundaire wegen, fietspaden en voetpaden was de gladheid het meest te merken te merken. Ondanks waarschuwingen van de weermannen gisteravond en het preventief strooien deden zich nog vele ongelukken voor omdat het net in de ochtendspits begon te regenen en het onmiddellijk aanvroor. Opnieuw moesten daarna de strooidiensten aan de slag. Op sommige plaatsen adviseerde de politie vooral tweewielers te voet verder te gaan omdat rijden te grote risicos met zich meebracht. Na het beëindigen van de ochtendspits namen ook de meldingen van de gladheid af zo ook de verkeersongevallen.

Meerssen Aanhouding
Op donderdagavond, omstreeks 21.30 uur werd in de Burgemeester Murisstraat in Meerssen een 34 jarige man uit Meerssen aangehouden. Door getuigen was gezien dat de man door het gooien met stenen een ruit van een woning in die straat vernielde. Toen de politie de man wilde aanhouden sloeg hij op de vlucht doch kon door de agenten in de kraag worden gegrepen. Bij zijn aanhouding verzette de verdachte zich hevig. Hij werd voor onderzoek en het opmaken van proces verbaal ingesloten in het hoofdbureau.

Maastricht Vals geld
Op donderdagmiddag werd politie-assistentie verzocht in het Postkantoor in Maastricht in verband met het inleveren van een vals Eurobiljet. Ter plaatse bleek dat er inderdaad sprake was van een namaak 50 Eurobiljet dat een ondernemer in de binnenstad in ontvangst had genomen. Het falsificaat bleek een kleurenkopie te zijn. Dergelijke kopieën vallen meteen op omdat het foliehologram, waarin bij kantelen van het biljet de waarde en het symbool van het biljet schitteren, vrijwel niet aanwezig is. Het biljet is in beslag genomen.

Maastricht Inbraken in woningen
Donderdagmiddag kreeg een woning gelegen aan het Old Hickoryplein ongewenst bezoek. Vermoedelijk via "hengelen" verkreeg men toegang. Gestolen werden een video, GSM en satellietontvanger. De woning werd geheel doorzocht.

Eveneens donderdagmiddag werd ingebroken in een woning gelegen in de Koning Zwentiboldstraat in Maastricht. Het slot van de voordeur werd met brute kracht geforceerd. Gestolen werden twee videorecorders en een koptelefoon.

Ook in een woning aan de Keramieksingel werd ingebroken na het forceren van een achterdeur. De woning werd doorzocht en gestolen werd een geldbedrag.

Bij een woning aan de Wilhelminasingel werd donderdag omstreeks 18.00 uur ontdekt dat de voordeur was geforceerd. Ontvreemd werden onder andere geluids-apparatuur en een stereo.

Bemelen; rijden onder invloed:
Vrijdagmorgen rond 02.15 uur heeft de politie een 55-jarige automobilist aangehouden wegens rijden onder de invloed van alcohol. De politie zag over de Oude Akerstraat in Bemelen een personenauto rijden die daar ook werd gecontroleerd. Bij de routinecontrole bleek dat er drank in het spel was. De bestuurder, een 55-jarige inwoner van Bemelen, werd meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Deze analyse wees een promillage van 0,8 promille uit. De man kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 190 uro.