Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

McAfee introduceert virusbescherming voor Novell Netware 6 NetShield 4.6 oplossing vereenvoudigt netwerkbeheer en rapportage dankzij integratie met ePolicy Orchestrator

Santa Clara, Calif., 11 januari 2002 -- McAfee, onderdeel van Network Associates (Nasdaq: NETA), maakt bekend dat haar NetShield 4.6 oplossing beschikbaar is voor Novell Netware 6 servers. NetShield 4.6 biedt beheer- en configuratiecontrole vanuit één enkele console, zodat verdediging tegen virussen en kwaadaardige code eenvoudiger wordt voor de miljoenen NetWare-gebruikers over de hele wereld.

NetShield 4.6 voor NetWare is geïntegreerd met McAfee's ePolicy Orchestrator (ePO). Gebruikers van NetWare 6 servers kunnen nu gebruik maken van de volledige functionaliteit van ePO, waaronder rapportage en trendanalyse, en remote software implementatie.

"McAfee wil de netwerken van haar klanten - op alle grote platformen - beschermen tegen kwaadaardige codes en virusuitbraken," legt Zoe Lowther, product marketing manager voor McAfee NetShield, uit. "We hebben nauw samengewerkt met Novell om de NetShield productlijn zodanig te ontwikkelen dat we tegemoet komen aan de beveiligingsbehoeften van de gebruikers van de nieuwe versie van Novell's besturingssysteem."

McAfee is een strategische Novell-partner. Dit betekent snellere, eenvoudigere en geïntegreerde virusbescherming voor gebruikers van Novell-omgevingen of gemengde NetWare/NT-netwerken. De NetShield oplossing voor NetWare is één van de eerste anti-virusproducten die gecertificeerd is op de laatste versie van NetWare, en die McAfee's toonaangevende beveiliging met Novell's directory services combineert.

"McAfee biedt NetWare klanten al lange tijd waardevolle bescherming tegen beveiligingsinbreuken," aldus Carleton Watkins, Director van Novell's Worldwide Developer Support. "NetShield 4.6 software is door ons getest en goedgekeurd, wat betekent dat het product gegarandeerd compatibel is met NetWare 6. NetWare gebruikers kunnen dus rekenen op de voordelen van McAfee's beveiliging, gecombineerd met de bewezen veiligheid en betrouwbaarheid van NetWare."

De NetShield oplossing ondersteunt ook Novell eDirectory, waarmee beheerders automatische melding van virusdetectie krijgen. Daarnaast biedt NetShield voor NetWare volledige ondersteuning voor NetWare Storage Services (NSS), onderdeel van NetWare 6.

Beschikbaarheid
NetShield 4.6 voor NetWare 6 is vanaf vandaag beschikbaar. De NetShield oplossing is ook beschikbaar voor Microsoft Windows NT, NetApp Filers en Celerra File Servers. Meer informatie, onder andere over de prijs, vindt u op http://www.mcafeeb2b.com/products/netshieldnw/default.asp .

McAfee
McAfee is onderdeel van Network Associates en beschermt e-business ondernemingen tegen beveiligingsinbreuken en virusaanvallen. McAfee heeft zich sterk gericht op de groeiende mobiele en draadloze markt, met de ontwikkeling van de VirusScan Wireless productfamilie. McAfee richt zich ook actief op de service provider markt met McAfee ASaP, dat beveiliging en virusbescherming biedt via het internet. Alle McAfee producten worden ondersteund door de vooraanstaande antivirus-onderzoekorganisatie McAfee AVERT (Anti-Virus Emergency Response Team). Dit team heeft als eerste het Melissa-virus, Bubbleboy en Phage, het eerste draadloze virus, ontdekt. Voor meer informatie, zie www.mcafeeb2b.com of www.mcafeeasap.com .

Network Associates
Network Associates, met hoofdkantoren in Santa Clara, Californië, is marktleider op het gebied van beveiliging- en beschikbaarheidoplossingen voor e-business ondernemingen. Network Associates bestaat uit drie productgroepen. McAfee levert antivirusproducten, Sniffer Technologies is expert op het gebied van netwerkbeschikbaarheid en systeembeveiliging, en Magic Solutions biedt webgebaseerde service desk oplossingen. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.nai.com.

Network Associates is in de Benelux gevestigd in:
NL: Gatwickstraat 25, 1043 GL Amsterdam
BE: Building Buro & Design, Heizel Esplanada, B43, 1020 Brussel

###