Politiebericht Friesland: Friesland 11-01-2002
Politieberichten van 11 januari (07.00 - 13.00)

Leeuwarden: resultaten Verweer tegen het binnenstadsverkeer 11 oktober 2001 is gestart met het project Verweer tegen het binnenstadsverkeer. De parkeergarage op het Zaailand is diezelfde maand, vanaf 25 oktober, opengegaan op donderdag, vrijdag en zaterdagnacht tegen het huidige tarief van 1,50 euro. Boetes kunnen worden voorkomen door op deze nachten en avonden te parkeren in de parkeergarage Zaailand. Na twee weken te hebben gewaarschuwd via folders, flyers en ruime aandacht in de pers is op 1 november begonnen met het daadwerkelijk bekeuren van foutparkeerders.

Vanaf 1 november tot en met 31 december 2001 zijn er totaal 2.481 parkeerbonnen uitgeschreven voor foutparkeerders op met name het Oldehoofsterkerkhof, Ruiterskwartier, Nieuwestad, Hofplein, Raadhuisplein en Gouveneursplein. Voor het negeren van de geslotenverklaringen op de Nieuwestad, Sint Jacobstraat zijn in totaal 52 bonnen uitgeschreven. Dit jaar wordt het project gecontimueerd.

Leeuwarden: diefstal van auto
Donderdag tussen 18.00 en 20.00 uur is een auto gestolen van het Oldehoofsterkerkhof. Het betreft een zwarte BMW tds touring met het kenteken GZ XL 97. Aangifte is gedaan door een 33-jarige inwoonster van Leeuwarden.

Joure: parkeren
Donderdag werd tussen 14.00 en 15.00 uur een parkeercontrole gehouden op de Merk. Er zijn 16 bekeuringen uitgedeeld. Tien voor het niet kunnen tonen van de parkeerschijf, twee voor het parkeren op de stoep, een voor het overschrijden van de tijd, twee voor het rijden tegen de richting in en een voor het rijden over de stoep.

Leeuwarden: inbraak winkel
Vrijdag omstreeks 06.15 uur werd een deur geforceerd in een winkel aan de Wirdumerdyk. De deur is aan de achterkant van het pand, aan het Reigersplein. Uit de winkel werden drie kassaladen ontvreemd met als inhoud enkele honderden euros. Ook een gsm werd gestolen. Aangifte is gedaan door een 40-jarige inwoner van Leeuwarden.

Menaldum: inbraak autos
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een auto, die stond geparkeerd aan de Mieddyk. Ontvreemd werden een autoradio en een zonnebril. Aangifte is gedaan door een 35-jarige inwoonster van Menaldum. Ook in de auto van een 24-jarige Menaldumer, geparkeerd aan de Auck van Haersmawei, is ingebroken. Het slot werd geforceerd. De radio-cdspeler werd gestolen. Uit de auto van een 31-jarige inwoner van Menaldum, geparkeerd aan de Blomtun, werden een radio-cdspeler, evenals 13 cds, gestolen. Beide mannen hebben aangifte gedaan.

Bureau Comunicatie, telefoon 058 - 880 8272