Bve Raad

Persbericht

De Bilt, 11 januari 2002

Gerrit Brokx, voorzitter Bve Raad, overleden

Mr. G. (Gerrit) Ph. Brokx voorzitter van de Bve Raad*, de brancheorganisatie voor het beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie, is in de nacht van 10 op 11 januari op 68-jarige leeftijd overleden in het Sint Elisabeth Ziekenhuis te Tilburg als gevolg van ernstige complicaties na een operatieve ingreep begin november.

De politieke loopbaan van de heer Brokx startte in 1962 als gemeenteraadslid voor de KVP in Oosterhout. Hij werd in 1966 lid van Provinciale Staten van Noord-Brabant. Vanaf 1970 tot 1977 was hij lid van Gedeputeerde Staten. In 1977 maakte hij de overstap naar de landelijke politiek als staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) voor het CDA in het kabinet Van Agt I. Daarna vervulde hij datzelfde ambt van 1982 tot en met 1986 in de kabinetten Lubbers I en II. Vanaf 1988 tot en met 1997 was de heer Brokx burgemeester van Tilburg. Hij was vanaf 1996 als voorzitter aan de Bve Raad verbonden.

De heer Brokx heeft in de afgelopen vijf jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan het beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie in Nederland en Europa. Mede door zijn grote bestuurlijke kwaliteiten heeft hij de Bve Raad van koepel- naar brancheorganisatie getransformeerd. Tijdens zijn voorzitterschap heeft hij de Bve Raad op voortreffelijke wijze weten te positioneren in zowel de bve-kringen als daarbuiten. Mede door de inspanningen van de heer Brokx is het beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie op de kaart gezet.

Op deze website vind u ook het een cv met levensloop en een in memoriam.
Een portretfoto is - vrij van rechten - te downloaden in kleur of zwart/wit (18,75x25cm).
Op verzoek is een digitaal bestand van de foto met een hogere resolutie of een afdruk op papier beschikbaar via jr.engelander@bveraad.nl