ART TECHNOLOGY GROUP

ATG benoemt nieuwe leiding internationale operatie

Bernard Girbal komt het management team versterken met 21 jaar ervaring in de industrie

UTRECHT, 11 Januari 2002 - ATG (Art Technology Group, Inc., Nasdaq: ARTG) maakt vandaag de benoeming bekend van Bernard Girbal, een 'veteraan' in de high-tech industrie met 21 jaar ervaring, tot vice president en general manager International Operations. Verantwoordelijk voor de activiteiten van ATG in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) én in Azie, zal Girbal de internationale aanwezigheid van het bedrijf verder uitbouwen, gebruik makend van zijn ruime ervaring in verkoop, het werken met partners, en algemeen management.

'Girbal brengt een enorme rijkdom aan ervaring met zich mee in het leiden van de verkoop van technologie en het verlenen van service op een wereldwijde schaal,' zegt Paul Shorthose, president en CEO van ATG. 'Zijn ervaring is een belangrijk fundament voor onze internationale groei en zal belangrijk bijdragen aan het realiseren van onze ambitie de meest innovatieve en best ondersteunde e-business technologie in de markt te leveren.'

Girbal komt naar ATG van Nuera Communications, met het hoofdkantoor in San Diego (California - USA), waar hij vice president voor EMEA was vanaf 1997. Daarvoor was hij vice president en general manager voor EMEA voor Candle Corporation. Hij was ook meer dan 6 jaar general manager voor West-Europa bij Chipcom/3Com. Girbal begon zijn loopbaan bij Hewlett-Packard in 1980, waar hij diverse technische en verkoopmanagement functies uitoefende gedurende acht jaar.

'ATG is gegroeid in omvang en reputatie in heel EMEA en in Azië gedurende de afgelopen twee jaar,' Aldus Bernard Girbal, de nieuw benoemde vice president en general manager voor International Operations bij ATG. 'Vandaag de dag ondersteunen we een nog altijd groeiende lijst van Fortune 500 bedrijven, waaronder ook grote namen uit telecommunicatie en retail. Ik zie er echt naar uit om mijn bijdrage te kunnen leveren aan de uitbreiding van de fantastische reputatie van ATG en het bereiken van solide zakelijke resultaten, wereldwijd.'

Girbal is afgestudeerd in electronica aan de Technische Universiteit van Parijs, en in bedrijfskunde aan 'l'Institut d'Administration d'Entreprises' in Parijs. Alhoewel hij veel onderweg zal zijn in EMEA en Azië, is Girbals thuisbasis op het kantoor van ATG Frankrijk, in Parijs.

Over ATG

ATG(r) (Art Technology Group, Inc.) levert een zgn. e-business software platform en toepassingssoftware voor e-commerce, relatiebeheer en portals. Over de hele wereld vertrouwen klanten op ATG voor hun 'frontlijn' toepassingen voor het opbouwen en onderhouden van wederzijds profijtelijke relaties met klanten, partners en werknemers. Te gebruiken op al de populaire application servers in de industrie, waaronder natuurlijk ATG's eigen Dynamo Application Server, zijn de produkten uit ATG's geïntegreerde suite van Java (tm) toepassingen ideaal voor grote, voortdurend en snel veranderende, gepersonaliseerde Web-toepassingen. ATG en haar wereldwijde partner netwerk helpen de bekendste organisaties ter wereld hun e-commerce en relatiebeheer zodanig te ontwikkelen dat ze echte loyaliteit genereren en de verkoop doen stijgen, en zo het maximale te halen uit hun on-line activiteiten.

Op het moment heeft ATG e-business toepassingen geleverd aan meer dan 800 organisaties wereldwijd, waaronder organisaties als 3M, Procter & Gamble, Consignia (UK Post Office), Alcatel, American Airlines, AT&T, Barclays Global Investors, Deutsche Post, CGNU, BMG Direct, US Army, Eastman Kodak, Ford Motor Credit, HSBC, Deutsche Bank, Sun Microsystems, Philips, Sony, Johnson & Johnson, Aegon, AGF en Wells Fargo. Het hoofdkantoor staat in Cambridge, Massachusetts (USA), en er zijn regio-kantoren verspreid in Noord Amerika, Europa, Azië. Het Benelux kantoor is gevestigd in Utrecht. Voor verdere informatie over ATG, kijk op: www.atg.com.


---

c 2001 Art Technology Group, Inc. ATG, Art Technology Group, het Techmark, het ATG Logo, en Dynamo zijn geregistreerde handelsmerken.

CONTACT:
USA: Julie Allen BNL: Bart van den Dobbelsteen USA: Stephanie Fallon
Art Technology Group Art Technology Group Horn Group, Inc.
Tel: +1-617/386-5228 Tel: +31 30 210 6391 Tel:
+1-781/356-7144
jallen@atg.com bdobbels@atg.com sfallon@horngroup .com

11 jan 02 15:15