Ingezonden persbericht


WIJKBELANGENVERENIGING LEEFBAAR SLOTERMEER/GEUZENVELD KLAAR VOOR DE VERKIEZINGEN

11 januari 2002

LSG heeft deze week haar kieslijst bekend gemaakt en het nieuwe verkiezingsprogramma gepubliceerd.

De programmapunten moesten duidelijk en haalbaar zijn, meldt het bestuur. Geen loze beloftes en vage populistische kreten maar uitsluitend concrete plannen en inzichten die het Stadsdeel leefbaar moeten houden. Zonder gebonden te zijn aan een landelijke partij heeft de wijkbelangenvereniging LSG, als enige, de mogelijkheid om wensen van bewoners te realiseren. Zo is LSG tegen onnodige sloop en nieuwbouw en tegen bebouwing aan de noordoever van de Sloterplas. Leefbaar stemde als enige tegen de parkstadplannen en pleit al jaren voor behoud en renovatie van de nu nog betaalbare huurwoningen. Jongeren moeten plekken hebben waar zij hun energie kwijt kunnen zonder overlast te veroorzaken voor omwonenden. "Luisteren dus naar de bewoners en de Tuinstad en het groen behouden", daar staan en gaan we voor, aldus de lijsttrekker. Oppositie voeren is niet meer genoeg we willen meebesturen.

Omdat er bestuurlijk nogal wat gaat veranderen in 2002 is Leefbaar vastbesloten om een of meerdere portefeuillehouders te leveren voor het nieuwe dualistische college. Omdat Leefbaar de laatste tijd nogal gegroeid is, waren er voldoende kandidaten en verwachten zij zeker zes zetels in de wacht te kunnen slepen. Jan Hendrik Bennik is hierbij gekozen tot lijsttrekker.

Twee nieuwkomers maar zeker geen onbekenden in het Stadsdeel, Peter Moerman (op 2) en Richard van Schaik (op 3) draaien al weer enige tijd mee en willen niets liever dan er voor zorgen dat het Stadsdeel waarin ze wonen leefbaar blijft. Op de 4e plaats staat Elisabeth Toet, op 5: Kor Bakker, op 6: Johan Krop, op 7: Ben de Zwart, op 8: Frans Willes, op 9: Robert v.d. Braak, op 10: Truus Verboom, op 11: Philip Derks, op 12: Henriette, op 13: Elly Mens, op 14: Charles van Dam, op 15: Ans Schagen en tot slot op 16: Hans Krop.

Leefbaar laat in het verkiezingsprogramma, dat op de website www.lsg.info te lezen is, duidelijk blijken dat het menens is en wil prioriteiten stellen wanneer het gaat om uitbreiding van het ouderenbeleid en de stimulering van scholing en sport. Ook een medisch centrum voor de huisartsen (HOED) moet er nu toch echt eens komen, vinden ze. Ouderen moeten weer veilig over straat kunnen en hun mobiliteit moet gewaarborgd worden. Met de beschouwingen memoreerde Leefbaar al aan de tekortkomingen van het huidige college en de door de corporaties veroorzaakte verpaupering. Het kan en mag toch niet zo zijn dat in afwachting van de Parkstadplannen de huidige bewoners maar aan hun lot worden overgelaten? Leefbaar Slotermeer/ Geuzenveld gaat vol vertrouwen de verkiezingen tegemoet en hoopt dat zoveel mogelijk bewoners zullen kiezen voor behoud van onze groene Tuinstad en hun stem zullen uitbrengen. Stemmen maakt leefbaar.

R.M. van Schaik

06-53193132