Gemeente Den Haag

2002-01-11: Uniformering parkeerregeling Scheveningen

De gemeente Den Haag wil in Scheveningen Bad een parkeerregeling invoeren die eenvoudig, begrijpelijk en herkenbaar is voor alle parkeerders. Het uniformeren van de parkeerregeling gaat interactief uitgewerkt worden, dus in nauw overleg met betrokken bewoners en ondernemers. Woensdag 23 januari, 20.00 - 22.30 uur, heeft de eerste informatiebijeenkomst plaats in het Carlton Beach Hotel, Gevers Deynootweg 201.

Tijdens de informatieavond wil de gemeente afspraken maken voor vervolgbijeenkomsten. Bewoners uit de vergunninggebieden in Scheveningen Bad kunnen meedenken in de Klankbordgroep Bewoners. Voor ondernemers wordt een Werkgroep Ondernemers ingesteld. Klankbordgroep en werkgroep moeten knelpunten in kaart gaan brengen, een programma van eisen voor een nieuwe parkeerregeling opstellen en met ideeën voor een nieuwe regeling komen.

Geldig
Het gaat daarbij onder meer over begin- en eindtijden van betaald parkeren, de dagen waarop betaald parkeren geldt, de maximum parkeertijd en de grenzen van de vergunninggebieden. De nieuwe regeling zou op 1 september 2002 moeten gaan gelden. Het uniformeren van de parkeerregeling in Scheveningen is als project opgenomen in het Masterplan Scheveningen-Kuststrook.

Eenvoudige parkeerregeling
De afgelopen 10 jaar is het betaald parkeren in Scheveningen Bad geleidelijk uitgebreid. Dit gebeurde in nauwe samenspraak met burgers, bedrijven en instellingen, met het nodige maatwerk als gevolg. Dit heeft geleid tot veel deelgebieden waarbinnen verschillende parkeerregelingen van kracht zijn. Dit staat op gespannen voet met de behoefte van parkeerders aan een duidelijke en begrijpelijke parkeerregeling. Het leidt bijvoorbeeld tot irritatie, onnodig zoekverkeer (met negatieve gevolgen voor de verkeersveiligheid en het milieu) en het maken van (onbewuste) parkeerovertredingen die gepaard gaan met sancties. Het is daarom wenselijk het huidige parkeerregime kritisch tegen het licht te houden en een parkeerregeling in te stellen die eenvoudig, begrijpelijk en herkenbaar is voor alle parkeerders in Scheveningen Bad.

11 januari 2002
last update: 11 januari 2002 ;pag.: 10645; auteur: 112