Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Uitnodiging voor de pers: Grüne Woche 2002 in Berlijn

30 november 2001 -
Van 11 tot en met 20 januari 2002 heeft in Berlijn (Duitsland) de Internationale Grüne Woche gehouden. Nederland neemt daaraan voor de vijftigste maal deel en is daarmee de oudste buitenlandse deelnemer. De Nederlandse deelnemeing beslaat een oppervlakte van meer dan 200 vierkante meter en alle belangrijke agrarische produktsectoren worden getoond.

De laatste tijd is het accent van de Nederlandse presentatie verschoven van promotie van het agrarisch produkt naar informatie over voedselveiligheid, ketenbewaking, kwaliteit, produktiemethoden en dierenwelzijn.

In 2002 zal de voorjaarstuin kern van de Nederlandse presentatie zijn. Verder presenteert de voedingstuinbouw zich en geven de zuivel en vleessector acte de presence. Ook zijn er kookdemonstraties, verzorgd door de Duitse tv-kok Andreas Stuber.

Op dinsdag 4 en woensdag 5 december bezoekt een aantal Duitse journalisten Nederland als voorbereiding op de Grüne Woche.

Op 4 december heeft een persontmoeting plaats voor de Duitse en Nederlandse pers. Deze ontmoeting heeft twee thema's: ·dia-presentatie Grüne Woche Berlijn 2002
·Resultaten Nederlands-Duits Internetdebat 'Future of Food'.

Plaats:Oude Verkeerstoren Schiphol-Oost (het oude Schiphol) Stationsplein Zuid-West 602
Gebouw 105
Schiphol-Oost
tel: 020-4059610
Tijd:14.30 -16.30 uur

Een vertegenwoordiger van uw redactie is van harte uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen.