Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

http://www.minlnv.nl

Benoemingen LNV

Benoemingen

Per 1 januari 2002 functioneert bij het Ministerie van LNV een departementale Audit Dienst. Dit in de geest van het advies dat een commissie onder voorzitterschap van oud- Rekenkamerpresident Kordes afgelopen zomer heeft uitgebracht en waarvan de belangrijkste aanbevelingen door het Kabinet zijn overgenomen. De huidige Accountantsdienst maakt deel uit van de nieuwe organisatie. De nieuwe auditfaciliteiten, die op alle aspecten van het beleidsterrein waarvoor de Minister van LNV verantwoordelijk is kunnen worden ingezet, worden met voortvarendheid uitgebouwd. Vooralsnog zal de dienst daarom de toevoeging 'in oprichting' dragen.

Benoemingen
Tot directeur van de nieuwe dienst is benoemd drs.ing. H.A.Duringhof, die als verandermanager bij de Accountantsdienst sinds juni jl. een en ander heeft voorbereid. Henk Duringhof (58), die zowel cultuurtechniek (Arnhem) als sociologie (Nijmegen) studeerde, heeft na een loopbaan in het bedrijfsleven vanaf 1982 diverse functies bij LNV bekleed, waarvan laatstelijk die van directeur van het agentschap Plantenziektenkundige Dienst te Wageningen.

B. Alblas RA is benoemd tot plaatsvervangend directeur van de Auditdienst van LNV, tevens hoofd van de afdeling Accountantscontrole. Barend Alblas (44) begon zijn loopbaan bij een openbaar accountantskantoor. Daarna was hij werkzaam in verschillende financiële functies bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Sinds 1998 is hij lid van het managementteam van de Accountantsdienst van LNV.

Tenslotte is ir. W. Huiskamp benoemd tot lid van het managementteam. Hij wordt hoofd van de op te bouwen afdeling Audit Interne Organisatie. Wim Huiskamp (51)is direct na zijn afstuderen als bedrijfskundige aan de toenmalige TH Twente in dienst gekomen bij het Ministerie van LNV.
Hij heeft in zijn loopbaan een groot aantal functies bekleed bij zowel stafdirecties, beleidsdirecties als bij uitvoerende diensten. Laatstelijk was hij plaatsvervangend kringdirecteur bij de Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees (RVV).

Binnen het ministerie van LNV is tevens besloten tot het oprichten van een Unit Aansturingsaangelegenheden. De Unit zal de Bestuursraad ondersteunen in de aansturing van de uitvoering. In samenwerking met beleids- en stafdirecties en uitvoerende diensten zal de unit zich met name richten op de sturingsrelaties. Doel is de kwaliteit van de sturing en daarmee de uitvoering te borgen en te verbeteren.

Benoemingen
Drs. J.J. Geluk is gevraagd leiding te geven aan de nieuw op te richten unit.
Jaap Jan Geluk (53) studeerde algemene economie bij de Rijksuniversiteit te Groningen en trad in 1976 in dienst van het toenmalige ministerie van Landbouw en Visserij. Hij bekleedde onder andere directie functies bij de directie Verwerking en afzet van agrarische producten, directie Landbouw, Natuur en Openluchtrecreatie in de provincie Friesland en bij de dienst Laser. In zijn laatste functie was de heer Geluk projectdirecteur Implementatie Mestbeleid.

11 jan 02 15:35