CDA

Ten Hoopen: paars ondernemersbeleid blijkbaar mislukt

Volgens Tweede Kamerlid Jan ten Hoopen zijn twee Paarse kabinetten er niet in geslaagd om voldoende gunstige voorwaarden ter waarborging van de concurrentiepositie van het Nederlandse bedrijfsleven te scheppen. Ten Hoopen zegt dit naar aanleiding van de enquête van werkgeversorganisatie VNO/NCW naar de kabinetsvoorkeur van Nederlandse topmanagers. Daaruit blijkt dat Paars in vier jaar tijd behoorlijk aan populariteit heeft ingeboet. In plaats daarvan willen de topmanagers nu liever een VVD/CDA-kabinet.

"Met name op het gebied van bereikbaarheid, veiligheid en terugdringing van de administratieve lasten voor het bedrijfsleven is het Paarse kabinet te kort geschoten" aldus Jan ten Hoopen. "Essentiële doelstellingen zijn niet gehaald."

"Het CDA stelt in zijn verkiezingsprogramma 2 miljard beschikbaar voor verbetering van de infrastructuur. Daarnaast willen wij meer aandacht voor de veiligheid voor ondernemers en hun goederen. En wat betreft de administratieve lasten moet er nieuwe, helderdere wet- en regelgeving komen", aldus de oud-ondernemer en oud voorzitter van het KNOV.