Politiebericht Den Bosch 11-01-2002
Politiebericht district Den Bosch

MAN SPUUGT TEGEN POLITIEWAGEN

Van donderdag op vrijdag is een 29-jarige Bosschenaar op de Markt in s-Hertogenbosch aangehouden voor het spugen tegen een politiewagen. De verdachte sprak de agenten aan. Omdat de man zich door alcoholgebruik vervelend gedroeg wilde zij hun surveillance vervolgen. De man spuugde daarop tegen de dienstauto en dreigde verbaal een steen door de ruit van de auto te willen gooien. Hij is aangehouden voor belediging en ter ontnuchtering ingesloten. Proces-verbaal is opgemaakt.

BOSSCHENAAR VOLDOET NIET AAN VORDERING TE VERTREKKEN

Van donderdag op vrijdag is een 21-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch op het Guardianenhof in zijn woonplaats aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering van agenten. De politie bekeurde een 21-jarige vriend van de verdachte wegens wildplassen. Omdat de Bosschenaar zich opdringerig en vervelend gedroeg vorderden de agenten hem door te lopen. Omdat hij lastig bleef is hij aangehouden en voor verhoor ingesloten.

VECHTERSBAZEN DOOR POLITIE UIT ELKAAR GEHAALD

Donderdagavond heeft de politie twee vechtersbazen op de Visstraat in s-Hertogenbosch uit elkaar gehaald en aangehouden. Een 26-jarige Bosschenaar kreeg het om nog onbekende reden aan de stok met een 20-jarige inwoner uit Hintham en raakten slaags. Agenten haalde de twee uit elkaar. De Bosschenaar is daarop aangehouden, de Hinthammer kon na een korte sprint in de boeien worden geslagen. Beiden kregen een proces-verbaal.

ILLEGAAL AANPLAKKEN

Vrijdagmorgen is een 25-jarige Amsterdammer aan de Wolvenhoek in s-Hertogenbosch betrapt op illegaal aanplakken. Een medewerker van de afdeling Stadstoezicht betrapte de verdachte op het moment dat hij bij het gemeentehuis illegaal posters plakte voor een Tilburgse Dance Club.

CONTROLE AUTOGORDELS- EN PAPIEREN

Vrijdagmorgen zijn bij een controle op het dragen van autogordels en het bij zich hebben van de autopapieren op de Oranje Nassaulaan in s-Hertogenbosch , 21 mensen bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Negen automobilisten hadden geen papieren bij zich, zij krijgen de gelegenheid deze te tonen op het bureau.

BEDRIJFSINBRAAK

Van donderdag op vrijdag is ingebroken in een bedrijfspand aan de Rietveldenweg in s-Hertogenbosch. De daders kregen toegang door het forceren van een deur. Het is nog niet bekend of er iets is weggenomen.

CONTROLE BROMFIETSERS

Vrijdagmorgen heeft de politie op de Stationsweg in s-Hertogenbosch gecontroleerd op o.a. opgevoerde bromfietsen. In het totaal zijn 22 bromfietsers en 3 automobilisten bekeurd.

Opgevoerde bromfietsen 11

Niet dragen van een helm 04

Niet hebben van bromfietscertificaat 06

Niet verzekerd zijn 01

Verder werden 3 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

DRONKEN AUTODIEF BELANDT IN VOORTUINEN

Agenten hebben donderdagavond na een korte achtervolging een 31-jarige dronken autodief uit Schijndel in een voortuin van een woning aan de Vlijmensedijk in Vlijmen kunnen aanhouden. De man bleek tevens verantwoordelijk te zijn voor een geval van doorrijden na aanrijding. De verdachte kwam de politiewagen gisterenavond op de Vlijmenseweg in s-Hertogenbosch tegemoet en kwam daarbij op de weghelft van de surveillancewagen terecht. De agent kon door adequaat ingrijpen (heftig remmen + uitwijkmanoeuvre) ternauwernood een aanrijding voorkomen. Hij reed met zijn collega achter de auto aan en gaf een stopteken. De man ging er daarop met verhoogde snelheid al slingerend vandoor in de richting van de A 59. Het viel de agenten op dat de man zeer veel moeite had om zijn auto op de weg te houden. Inmiddels bleek dat de auto diezelfde dag op de Groeneweg in Schijndel was ontvreemd. Zij volgden het voertuig op afstand en zagen de bestuurder de bebouwde kom van Vlijmen inrijden. Op de Vlijmensedijk verloor de verdachte de macht over het stuur en kwam via een drietal voortuinen uiteindelijk in de vierde tot stilstand. In de tuintjes ontstond behoorlijke schade. De verdachte is terplaatse aangehouden. Op het bureau bleek dat hij eerder die avond op de kruising van de Citadellaan/Orthenseweg met de gestolen auto tegen de auto van een 41-jarige Bosschenaar was gereden. Hij reed daar door na het veroorzaken van blikschade zonder zijn identiteit bekend te maken. De verdachte bleek ongeveer viermaal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gebruikt. Hij is ingesloten en voor alle zaken volgt een proces-verbaal.