Politiebericht Venlo 11-01-2002
Mediaberichten 11 januari (17.45 uur)

LIMBURG-NOORD - 17 dronken bestuurders

LIMBURG-NOORD - De politie Limburg-Noord heeft in de afgelopen week 17 automobilisten betrapt die met drank op achter het stuur zaten. De dronken bestuurders zijn betrapt bij controles in Venlo, Buggenum, Blerick, Echt, Weert, Gennep, Leunen, Nederweert, Roermond, Bergen, Tegelen, Roermond, Panningen en Beegden.

ROERMOND - Op de Kruisherenstraat is een 39-jarige automobilist uit Roermond aangehouden voor rijden onder invloed. Een politiesurveillance zag de automobilist slingerd over de weg rijden, waarbij hij bijna een geparkeerd voertuig raakte. Na een alcoholcontrole bleek dat hij veel te veel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur opgelegd en zijn rijbewijs is ingevorderd.

GENNEP - Een 26-jarige automobilist uit Gennep is op de Brugstraat door de politie betrapt op het rijden onder invloed. Bij een controle op de Brugstraat bleek dat hij veel te veel gedronken had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 7 uur opgelegd en hij zal een rijtest af moeten leggen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheid.

BERGEN - Op de Rijksweg is een 42-jarige automobilist uit Bergen betrapt op het rijden onder invloed. Bij een controle op de Rijksweg bleek dat hij teveel gedronken had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod voor 12 uur opgelegd.

De overige bestuurders kregen rijverboden van 1 tot 15 uur. De politie blijft streng toezien op het gebruik van alcohol in combinatie met het deelnemen aan het verkeer.

WEERT - Winkeldief aangehouden

WEERT - De politie heeft donderdag een 15-jarige jongen uit Weert aangehouden voor winkeldiefstal. De jongen had uit een winkel aan de Dries een pakje sigaretten gestolen. Hierbij werd hij door beveiligingspersoneel betrapt. De zaak zal met toepassing van een HALT-procedure afgehandeld worden.

WEERT - Winkeldieven aangehouden

WEERT - De politie heeft donderdagavond een 34-jarige man uit Heythuysen en een 30-jarige man uit Venray aangehouden. Zij hadden uit een winkel aan het Stationsplein een paspop met kleding gestolen. Tijdens een onopvallende politiesurveillance in het kader van de euroconversie zagen twee politie-agenten de twee mannen uit een winkel aan de Stationstraat rennen. De 34-jarige man uit Heythuysen had daarbij een metalen paspop en een lederen jas onder zijn armen. Vervolgens werden de twee mannen door de agenten aangehouden. Na onderzoek op het bureau is de 30-jarige man uit Venray in vrijheid gesteld. De 34-jarige man uit Heythuysen is voor deze diefstal voorgedragen voor een snelrechtprocedure.

LIMBURG-NOORD - 320 bekeuringen bij snelheidscontroles

LIMBURG-NOORD - De politie heeft bij snelheidscontroles in Swalmen, Roermond, Weert, Nederweert, Venlo en Reuver 320 bekeuringen uitgedeeld.

SWALMEN - Op de Rijksweg Zuid zijn vrijdag 21 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 610 gecontroleerde voertuigen is niet bekend. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/uur. Op de Bosstraat zijn donderdagmorgen 19 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de gecontroleerde voertuigen bedroeg 60 km/uur waar maximaal 30 km/uur is toegestaan.

ROERMOND - Op de Oranjelaan zijn vrijdagmorgen 52 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 368 gecontroleerde voertuigen bedroeg 89 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Op Broekhin Zuid zijn vrijdagmorgen 63 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 907 gecontroleerde voertuigen bedroeg 72 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Verder heeft de politie bij een verlichtingcontrole op de Andersonweg donderdagmorgen 11 fietsers bekeurd voor fietsen zonder licht.

WEERT - Op de Kempenweg zijn 56 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 310 gecontroleerde voertuigen bedroeg 119 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Verder heeft de politie bij een verkeerscontrole op de Wiekendreef donderdagmorgen één automobilist bekeurd voor het rijden met bevroren ruiten en één automobilist voor het onterecht rijden met mistverlichting.

NEDERWEERT - Op de Wetering zijn donderdagmiddag 35 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 340 gecontroleerde voertuigen bedroeg 127 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan.

VENLO - Op de Sint Urbanusweg zijn donderdag 50 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 722 gecontroleerde voertuigen bedroeg 73 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

REUVER - Op de Rijksweg zijn donderdagmorgen 24 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 440 gecontroleerde voertuigen bedroeg 85 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

TEGELEN Schade na diefstal

TEGELEN Een 18-jarige inwoner van Tegelen heeft aangifte gedaan van verduistering danwel joyriding. De jongen had zijn bromfiets te koop staan en liet op zondag 3 januari jl. een nog onbekende jongen een stukje rijden op de binnenplaats bij zijn woning. De potentiele koper ging er echter met de brommer vandoor. De vader van het slachtoffer probeerde hem nog in de kraag te grijpen door een korte achtervolging, maar dit mislukte. Een vriend van de 18-jarige zag het voertuig even later staan op de hoek van de Nachtegaalstraat in Tegelen en gaf dit aan hem door. Toen hij ging kijken, bleek het inderdaad zijn bromfiets te zijn, zij het dat deze behoorlijk beschadigd was. Volgens omwonenden was de schade ontstaan doordat er een aanrijding was geweest met een auto. De politie heeft nog geprobeerd om de betrokken automobilist te traceren, om zo mogelijk bij de joyrider uit te komen, maar deze heeft zich nog steeds niet gemeld. De politie vraagt deze betrokkene alsmede getuigen zich alsnog te melden bij de politie Tegelen aan het bureau of via 0900-8844 (0,14 euro per minuut).