---

Uitnodiging:

Vergadering over de Vredessite

Vrijdag 11 jan. 20:00, Den Haag
Als je wilt komen: je moet je even aanmelden bij ann@ddh.nl en krijgt dan het adres, routebeschrijving, agenda e.d. De Vredessite heeft een drukke en succesvolle periode achter de rug. Al enkele jaren weet de vredesbeweging de site te vinden en de conventionele media kijken regelmatig rond op de website. Ook de gerelateerde E-mail mailing lists (de Vredeslijst en inmiddels een 6-tal Wereldcrisis mailing lists) voorzien in een duidelijke behoefte.
Toch mogen we niet tevreden zijn. Vredessite en mailing lists bereiken te weinig 'het publiek', er is te weinig dynamiek, te weinig wisselwerking en samenwerking met andere (vredes)media en het draait op te weinig mensen. Met name dit laatste werd pijnlijk duidelijk na het uitbreken van 'de nieuwe oorlog'. Omdat ondergetekende noodgedwongen bezig was met het opnieuw installeren van z'n PC en niemand anders op dat moment kon/wilde inspringen, kon de Vredessite niet direct inspelen op actuele behoeften en verwachtingen en werden belangrijke kansen gemist. Vandaar een vergadering. En uiteraard niet alleen voor vredesclubs die een eigen website of mailing list hebben op dDH, maar voor iedereen die bezig is met vrede, rechtvaardigheid en ontwapening (en dat ook wil uitdragen :)

Waar gaan we over praten?

A. Hoe kunnen Vredessite en mailing lists beter functioneren als:


* Platform voor (het nieuws van) vredesorganisaties
* Gespecialiseerde informatiebron voor de conventionele media
* Nieuwsbron voor het publiek

* Verlengstuk van / samenwerking met andere (vredes)media (Wereldcrisis.nl, Indymedia.nl, Antenna, tijdschriften, omroep, enz.)

* Middel van overleg en samenwerking tussen vredesorganisaties
B. Concrete invulling op korte termijn:


* Hoofdonderwerpen, thema's, welke rubrieken moeten er bij komen
* Content produceren, uitwisselen, (voor)publiceren, archiveren
* Vormgeving website, accenten, illustratie
* Werving

* Wie gaat wat verzorgen, samenstellen (deel)redacties
* Correspondenten, fotografen, videofilmers
* Makkelijk kunnen meewerken of bijdrage aanleveren; vooral simpel kunnen editten van de website

Tot slot: Omslag meldde een vacature voor een I/D-baan voor 32 uur per week te hebben, die voor een deel aan de Vredessite besteed zou kunnen worden door een ijverige en serieuze (vredes)(net)werker. Er zal iemand van Omslag op de vergadering zijn die e.e.a. kan toelichten. Zie ook blz. 36 van de laatste ZOZ (nr. 47). Kortom: hoe degelijker en realistischer onze plannen, hoe groter de kans op een stuk realisatie ;-)

De ideeën rond de Vredessite wordt tevens zo veel mogelijk geplaatst in de brede context van een 'ander nieuws netwerk', waar momenteel over gebrainstormd en al mee geexperimenteerd wordt. Een aantal organisaties en personen hopen de ideeen rond een 'Ander Nieuws Netwerk' (ANN) dit jaar een nieuwe invulling te geven. (Voor een stukje voorgeschiedenis, zie
http://www.sociamedia.nl/datacom/ann.html). Speciaal hiervoor zijn inmiddels de domeinen "andernieuws.net" en "andernieuwsnet.nl" geregistreerd, waaronder allerlei initiatieven kunnen plaatsvinden. De bedoeling is dit in samenwerking en wisselwerking met bestaande media als de Vredessite te doen.

Wees welkom: vrijdag 11 jan. 20:00
Meldt je tijdig aan via ann@ddh.nl (niet aangemeld kan betekenen: geen plek meer).
Als je van ver moet komen: in overleg kan voor een slaapplek gezorgd worden, neem vooraf contact op (070-3654124; Boyd Noorda).

Vriendelijke groet,
Boyd Noorda
http://www.ddh.nl/vrede

_____