Gemeente Rotterdam

Erasmusspeld voor A. Niemantsverdriet

De heer A. Niemantsverdriet, 36 jaar vrijwilliger bij de Brandweer Rotterdam, is onderscheiden met de Erasmusspeld. Burgemeester mr. Ivo Opstelten heeft hem de gemeentelijke onderscheiding vandaag, vrijdag 11 januari, uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Regionale Hulpverleningsdienst in het Maritime Simulation Centre Rotterdam (MSR) aan de Wilhelminakade 701.

De heer Niemantsverdriet is, met een onderbreking van anderhalf jaar, van 1953 tot 1991 als vrijwilliger in dienst geweest van de Brandweer Rotterdam. Van 1997 - 1991 was hij als vrijwillig officier verantwoordelijk voor de personele en organisatorische aspecten van de ca. 180 vrijwillige brandweerlieden. Sinds hij uit actieve dienst is teruggetreden heeft hij, zich, eveneens als vrijwilliger, beziggehouden met het fotoarchief van de Brandweer Rotterdam. Hij heeft het archief ontsloten, gerubriceerd en gecatalogiseerd. In 1990 is de collectie uitgebreid met de foto's over de brandweer uit het archief van het dagblad 'Het Vrije Volk'. Dankzij de kennis en inzet van de heer Niemantsverdriet is een archief met foto's uit een periode van ruim 100 jaar toegankelijk gemaakt en zeker gesteld voor het nageslacht.

De Erasmusspeld wordt toegekend aan mensen die zich gedurende een lange periode verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.