Korps: Groningen, plaats: Diverse 11-01-2002
Politiebericht Groningen (middag)
Vrijdag 11 januari 2002

Editie vrijdagmiddag

Groningen: inbraak buurthuis
In de nacht van donderdag werd ingebroken in een buurthuis aan de Oostereg. De verdachten kwamen het pand binnen door aan de achterzijde een ruit open te breken. Hierdoor kon een raamkozijn worden geopend en het pand worden betreden. Een kantoorruimte is door de verdachten onderzocht en uit diverse kluisjes is geld weggenomen.

Groningen: naakte man speelt met zijn hoorn
Een 47-jarige man uit Wageningen werd donderdagochtend op de Parkweg brug aangetroffen, terwijl hij volledig naakt op een waldhoorn stond te spelen. Hij bleek vanuit een woning in de stad te zijn weggelopen. De man werd al musicerend naar het politiebureau gebracht waar hem kleding is verstrekt. Hierna is een arts van de geestelijke gezondheidszorg gewaarschuwd, waarna de man is opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Groningen: gestolen goederen ion leegstaande woning De politie trof vrijdagochtend in een leegstaande woning aan de Gerbrand Bakkerstraat een hoeveelheid, vermoedelijk van diefstal afkomstige, goederen aan. Buurtbewoners waarschuwden de politie dat het leegstaande pand was opengebroken. Na een onderzoek in het huis werd een slaapplaats aangetroffen, terwijl er bovendien diverse kledingstukken, sierraden, flessen ketchup, twee koffieketels en computers werden gevonden. Niet bekend is waar de goederen vandaan komen en van wie de slaapplaats is. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de goederen.

Groningen: winkeldiefstal
In een warenhuis aan de Grote Markt heeft de politie vrijdagochtend een 15-jarige jongen en een 16-jarige meisje uit Tolbert aangehouden, die samen met hun 37 jarige moeder goederen hadden weggenomen. De drie hadden bij diverse winkels goederen weggehaald die zij in een tas bij zich hadden. Een beveiligingsmedewerker had de diefstal gezien en waarschuwde de politie. De drie zitten nog vast.

Appingedam: man moet nog zitten
Aan de Farmsumerweg in Appingedam heeft de politie vrijdagmorgen een 20-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man reed in een auto en bij een verkeerscontrole door de politie bleek hij nog 18 dagen gevangenisstraf te moeten uitzitten. De man is meegenomen naar het politiebureau en overgedragen aan de parketpolitie. Hij is ingesloten.

Wildervank: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de J. Kammingastraat in Wildervank is vrijdagmiddag een 38-jarige vrouw uit die plaats gewond geraakt. De vrouw kwam met haar auto uit de richting van Veendam en reed om een geparkeerde auto heen. Tijdens die manoeuvre reed een 38-jarige plaatsgenoot van het slachtoffer met een bestelauto vanuit een uitrit de weg op. Er ontstond een botsing tussen beide voertuigen waarbij de bestuurster een hoofdwond opliep. Ze moest voor behandeling naar een ziekenhuis worden gebracht. Haar auto is door een bergingsbedrijf weggesleept.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 0.13 euro p/m ).