Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


Opbrengst spoorboekje.nl naar ROVER

Wie op internet surft met een andere browser dan Microsoft Explorer, komt met de nieuwe website van de NS van een koude kermis thuis. Reizigersvereniging ROVER ontving veel klachten van mensen die andere browsers gebruiken en nu niet meer op de NS-site terecht kunnen. Drie 'getroffenen' hebben dit probleem bliksemsnel en belangeloos weten op te lossen met een eigen site: www.spoorboekje.nl.

De website van de Nederlandse Spoorwegen is één van de meestbezochte van Nederland. Na een lange voorbereidingstijd is deze site vanaf 31 december geheel vernieuwd. Sindsdien is de site alleen nog te gebruiken met Microsoft Explorer versie 4.1 en hoger. Dit was voor Peter Blokland, Valentijn Sessink en Wiard Gorter aanleiding om daar op een constructieve manier iets aan te doen. Via www.spoorboekje.nl kan iedereen nu gebruik maken van de snelplanner, het elektronische spoorboekje via internet.

De ontwikkelaars van deze alternatieve site vonden het een slechte zaak dat NS gebruikers van andere browsers dan Microsoft Explorer in de kou liet staan. Daarom ontwikkelden zij in drie dagen tijd een website waar deze gebruikers wel terecht kunnen. Deze site is een groot succes: op de eerste dag werd hij al 7500 maal bezocht. Van de bezoekers werden honderden positieve e-mails ontvangen.

Blokland, Gorter en Sessink bieden een speciale versie van hun programma nu aan NS te koop aan. De opbrengst willen zij schenken aan reizigersvereniging ROVER. ROVER is bijzonder blij met het initiatief van het drietal. Zelden werd een technisch gebrek zó snel opgelost. En per slot van rekening vormt toegankelijke informatie een onmisbare sleutel tot het openbaar vervoer.

Amersfoort, 11 januari 2002

---