Arrondissementsparket Den Haag

Den Haag, 11 januari 2002

Verdachten autodiefstallen Westland in bewaring gesteld

Politie Haaglanden heeft onlangs een 17-jarige jongen uit Kwintsheul en een 21-jarige man uit Wateringen aangehouden op verdenking van autodiefstal. De verdachten zijn respectievelijk dinsdag 8 januari en donderdag 10 januari 2002 voorgeleid aan de rechter-commissaris. Beide verdachten zijn door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.

In december 2001 is Politie Haaglanden in het Westland een onderzoek gestart naar de diefstal van auto's. Op donderdag 3 januari 2002 rond 3.00 uur werd de 17-jarige jongen uit Kwintsheul op heterdaad betrapt toen hij samen met een mededader een auto ontvreemdde vanaf het Rietveen in Wateringen. Maandag 7 januari 2002 werd de 21-jarige inwoner uit Wateringen aangehouden.

Beide verdachten hebben bij de politie bekend dat zij vanaf december 2001 tot hun aanhouding verantwoordelijk zijn geweest voor de diefstal van twaalf personenauto's. De diefstallen van de auto's vonden voornamelijk plaats in Wateringen, Kwintsheul en Delft. Verder werd een auto gestolen in Zoetermeer en een in Oud-Beijerland.

Naast de autodiefstallen bekende de 21-jarige verdachte de mishandeling van een vrouw. De vrouw had de verdachte aangesproken op zijn rijgedrag waarna de verdachte de vrouw op haar oog had geslagen.