Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 7 januari 2002

Kinderfestijn tijdens Nationale Gebedsdag op 12 januari

Kindergebedsdag: De ontdekking van je leven

DOORN Als onderdeel van de Nationale Gebedsdag vindt op zaterdag 12 januari 2002 in de Pandahallen te Loosdrecht een speciale gebedsdag plaats voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Het thema van dit kinderfestijn is De ontdekking van je leven . Het programma, dat van 10.30 tot 16.00 uur duurt, vormt een ontdekkingsreis door de tabernakel, Het huis van Go(u)d .

"Het beeld van de tabernakel zal kinderen helpen het belang van het contact zoeken met God te begrijpen", stelt Jan van der Weg, coördinator van de Kindergebedsdag. "Daarbij staat het wasvat voor reiniging van zonde, om vandaar naar lofprijzing en aanbidding te gaan, vanwaar je het Heilige der Heiligen kunt betreden. De broden op de toontafel staan voor het bijbellezen. Het wordt een heel leuk programma, met creatieve momenten. De kinderen zullen ook zelf aan de slag gaan, om een herinnering te maken die ze mee naar huis kunnen nemen."

Van der Weg heeft de indruk dat ouders toch nog te weinig beseffen hoe belangrijk de Kindergebedsdag is voor hun kinderen. "Vaak denken ouders dat we hun kinderen tijdelijk opvangen, zodat zij zelf aan de gebedsdag kunnen deelnemen. Maar dan hebben ze de bedoeling niet begrepen. We sluiten met een goed doordacht programma aan bij de belevingswereld van de kinderen en helpen hen om met elkaar in groepjes te bidden. We stimuleren de kinderen om daar thuis mee verder te gaan, in de hoop dat ouders hun kinderen daar verder in begeleiden."

Nieuw dit jaar is de oproep aan zondagsscholen en andere kindergroepen om gezamenlijk naar de Kindergebedsdag te komen. Kinderleiders die hierin geïnteresseerd zijn, kunnen informatie aanvragen of zich opgeven via het e-mailadres thera.kuayin@ibbnl.org. Voor meer informatie en routebeschrijving: Agapè, tel. 0343-415741; Internet: www.agape.nl/gebedsdag.

Noot voor de redactie

Ingezonden persbericht