Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie


Harry Groen kandidaat voor het KNAU voorzitterschap

(12-01-2002)

Het uniebestuur van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie maakt bekend dat Harry Groen (57), thans waarnemend burgemeester van de Gemeente Landsmeer, kandidaat wordt gesteld voor het KNAU voorzitterschap op de unieraadsvergadering van 27 april aanstaande.

Tijdens de laatste unieraadsvergadering in november 2001 maakte Piet van der Molen, KNAU voorzitter sinds april 1996, bekend dit voorjaar statutair aftredend en niet herkiesbaar te zijn.

In de zoektocht naar een opvolger is bewust gekozen voor een ervaren bestuurder met een brede ervaring in het maatschappelijke en bedrijfsleven en gevoel voor sport, die niet uit een van de KNAU geledingen afkomstig is.

Harry Groen was tot 1995 voorzitter van de Raad van Bestuur van de Nederlandsche Credietverzekering Maatschappij N.V. In de periode daarna directeur van Boer & Croon Procesmanagement B.V. In 1997 werd hij verkozen tot lijsttrekker van de VVD voor de Gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Van 1998 2000 was hij wethouder voor Financiën, Personeel en Organisatie , Facilitaire Bedrijven, Binnenwaterbeheer, Havenaangelegenheden incl. Schiphol en Sport in Amsterdam. Sedert 1 juli 2001 is hij waarnemend burgemeester van de Gemeente Landsmeer.