Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, december 2001

Op zaterdag 12 januari 2002 organiseren de Stichting Omroep en Allochtonen (Stoa) en Tiye International in de Jaarbeurs te Utrecht een conferentie getiteld Lokale media in mondiale stroomversnelling. Hier wordt de rol van de allochtone lokale media besproken in samenhang met de ontwikkelingen en berichtgeving vanaf 11 september.

Allochtone lokale media vervullen van oudsher een belangrijke rol in het proces van multiculturalisering. Wat is hun specifieke inbreng op dit moment? Berichten zij over de mondiale crisis en de weerslag hiervan op de Nederlandse samenleving? En zo ja, op welke wijze? Wordt hierbij aandacht besteed aan berichtgeving van en over vrouwen? Maken de landelijke media gebruik van de kennis van allochtone lokale media? Deze en andere vragen komen aan bod in een plenaire zaaldiscussie. Drie belangrijke aspecten zullen worden uitgelicht, namelijk spreekbuisfunctie, brugfunctie en programmatische verantwoordelijkheid.

De conferentie wordt geopend door voormalig minister van WVC Hedy d'Ancona. Walter Etty, consultant bij adviesbureau Andersson Elffers Felix en verbonden aan De Nieuwe Omroep houdt een inleiding. Publicist Chris Keulemans treedt op als waarnemer tijdens de conferentie.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht