Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Zaterdag 12 en zondag 13 januari 2002

Grote aanvoer verwacht op Motoren Oldtimerbeurs Autotron

ROSMALEN De Europese motorfietsmarkt breekt de laatste jaren record na record. Niets lijkt de tomeloze opmars van de gemotoriseerde tweewieler in de weg te staan. Het is niet alleen de nieuwe motorfiets die zich mag verheugen in een enorme populariteit, ook de klassieker heeft niet te klagen over belangstelling. Zaterdag 12 en zondag 13 januari 2002 kunnen de liefhebbers zich in Autotron weer vergapen aan heel veel moois op de 21ste Internationale Motoren Oldtimerbeurs.

Traditiegetrouw is de motorenbeurs het eerste evenement op de Autotron-kalender van het nieuwe jaar. In de afgelopen twee decennia is de beurs uitgegroeid tot een bijzonder gezellige happening. Natuurlijk voert de klassieke motor de laatste jaren worden er overigens ook steeds meer brommers te koop aangeboden de boventoon, maar de beurs wordt ook door velen aangegrepen weer eens gezellig met "soortgenoten" bij te kletsen. Drie jaar geleden nam de beursorganisatie een besluit waarvan men tot op de dag van vandaag nog geen spijt heeft gehad: de beurs werd opgesplitst in een motoren- en een brommerafdeling. Deze splitsing blijkt zowel de standhouders als het publiek prima te bevallen. Wie op zoek is naar een vervangend exemplaar voor een gesneuveld achterlicht van zijn BSA of Norton hoeft niet alle stands af te stropen, maar begeeft zich rechtstreeks naar de onderdelenstands voor motoren. De beursorganisatie heeft ruim 350 stands verhuurd. Daarnaast blijkt uit de inschrijvingen van deelnemers dat het aantal motoren (wegklare en nog op te knappen exemplaren) het aantal van voorgaande jaren zeker zal evenaren. "Je snapt soms niet waar de handel de motoren vandaan haalt, maar de aanvoer blijft groot" stelt beursmanager Theo van Delft tevreden. Hetzelfde geldt voor brommers. Het motorenaanbod is nog steeds het grootst, maar de bromfiets wint nog elk jaar aan populariteit. "Het zijn met name de echte sleutelaars die op de beurs afkomen. Handelaren speuren stad en land af naar op te knappen exemplaren. De meeste oudjes komen bij wijze van spreken rechtstreeks uit schuurtjes onder het stro vandaan naar Autotron. Er worden ook compleet gerestaureerde modellen aangevoerd, maar wie daar interesse voor heeft moet snel zijn, want de belangstelling is groot", aldus Theo van Delft.

De Internationale Motoren Oldtimerbeurs ruimt elk jaar plaats in voor een thematentoonstelling. Dit keer staat het zijspan centraal. Leden van de Nederlandse Zijspan Club, aangevuld met "on-georganiseerden", reizen begin volgend jaar af naar Brabant om hun trots op drie wielen te laten bewonderen. Diverse motoren- en brommerclubs hebben inmiddels al positief gereageerd op de uitnodiging van Autotron om zich in de Spykerhal te presenteren. Aan de club die zich volgens de jury het best presenteert wordt een prijs uitgereikt. Medewerkers van Motor Rescue, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het reviseren van motorblokken, begeleidt een wedstrijd waarin de echte monteurs hun talenten kunnen tonen. Wie de sleutelopdracht het snelst uitvoert, kan op een leuk prijsje rekenen.

De Internationale Motorenbeurs is zaterdag 12 en zondag 13 januari geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt ¤ 8,00 voor volwassenen, Kinderen van 4 tot 12 jaar betalen ¤ 5,00. Autotron is gelegen aan de A-50 's-Hertogenbosch Nijmegen. Voor informatie over de bereikbaarheid per openbaar vervoer, bel 0900-9292 (niet kosteloos).

Voor meer informatie bel de Autotron Infolijn: 073-5233300.

Rosmalen, december 2001