Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Caravans in trek bij schakers

Hengelo, 8 januari 2001

Evenals in de vorige jaren is het Jan Krul Caravan Snelschaaktoernooi weer goed bezet. Waren het in de beginjaren bijna uitsluitend regionale deelnemers, nu komen ze uit alle delen van het land naar Hengelo. Want een schaaktoernooi in caravans vind je nergens anders in Europa. De unieke entourage, de goede sfeer en het aantrekkelijke Euro-prijzengeld van de sponsor maakt het voor de organiserende Stichting Schaakpromotie Hengelo niet moeilijk een aantrekkelijk spelersveld bij elkaar te krijgen. De deelnemers strijden om het Open Snelschaakkampioenschap van de Schaakbond Overijssel.

Titelverdediger Frank Kroeze zal o.a. Alexander Katabianski en Martin Zumsande op zijn weg naar de beker tegenkomen. Deze beide Duitse spelers hebben in ieder geval een hogere rating dan de Hengeloer en kunnen het de plaatselijke favoriet knap lastig maken. Verder hebben zich een aantal spelers aangemeld met een rating van 2000-plus. Zo komen uit Enschede o.a. Floris van Assendelft, Ton Ellenbroek, Tim Lammens en Jochem Snuverink. Verder komen ook nog uit Duitsland Thomas Franke, Manfred Lukas en Christian Richter, allen met een rating van 2100-plus.

Een handicap voor alle spelers is dat zij tijdens de wedstrijden geen zicht hebben op de prestaties van de andere deelnemers. Elk paar spelers schaakt in de beslotenheid van zij 'eigen' caravan. Genoegen nemen met een snelle remise is er dan ook niet bij als je niet weet hoe je naaste concurrenten het er afbrengen.

De wedstrijden worden gehouden op zaterdag 12 januari in de showroom van Jan Krul Caravans, Oldenzaalsestraat 583 in Hengelo. Aanvang 09:30 uur. De prijsuitreiking is tegen 17:00 uur. Er worden 9 ronden van elk 2 partijen gespeeld volgens het Zwitsers systeem.

Voor zover nog plaatsen beschikbaar zijn (maximaal 64 deelnemers) is aanmelding mogelijk bij Henny Bevers, telefoon 074-2783930 of E-mail h.a.j.m.bevers@ct.utwente.nl.

Bezoekers zijn van harte welkom. Zij kunnen dan genieten van de nieuwste modellen caravans, de laatste nieuwtjes op schaakgebied en een heerlijk kopje koffie.