Korps: Groningen, plaats: Diverse 12-01-2002 Persberichten Regiopolitie Groningen
zaterdag 12 januari 2002

dagelijkse berichten

Marum: botsing op Rijksweg
Bij een botsing op de RijkswegA7 bij Marum kwam een 36-jarige man uit Barsel (Dld) met zijn auto in een sloot naast de snelweg terecht. De automobilist wilde met grote snelheid een vrachtauto inhalen. Hierbij kwam hij te snel op twee voor hem rijdende autos af, zodat de man fors moest afremmen. Het gevolg was dat hij met de auto in een slip raakte, tegen de middenberm botste, vervolgens de vrachtauto en een van de voor hem rijdende personenautos raakte en achteruit in een sloot tot stilstand kwam. De bestuurder zag kans uit de auto te klauteren, die vervolgens volledig onder het water verdween. De man wist op het droge te komen en bleek geen letsel te hebben opgelopen. De vrachtauto en personenauto liepen lichte schade op. De auto van de Duitser werd uit de sloot getakeld.

Winsum: diefstal uit café
Afgelopen nacht werd ingebroken in een café aan de Hoofdstraat Obergum. Een getuige zag dat een man een ruit van het café in sloeg en dat de man goederen uit het café haalde. Toen de verdachte zich betrapt wist vluchtte deze te voet. Na onderzoek in het café bleken een hoeveelheid sigaretten te zijn gestolen.

Diverse: alcohol
Op het Beneden Oosterdiep in Veendam werd een 38-jarige man uit Westerlee bekeurd voor het rijden onder invloed. Na een blaastest werd een promillage van 0.6 promille vastgesteld. *Een 35-jarige Muntendammer bleek op de Zuiderstraat in Veendam te rijden in zijn auto met een promillage van ruim 1 promille. * In Groningen werd op de Sontweg een 43-jarige stadjer aangehouden. Na controle weigerde de man mee te werken aan een blaastest. Hij begon de agenten te beledigen en bedreigen. Het rijbewijs van de stadjer werd ingenomen en hem staande enkele forse boetes te wachten.

Wildervank: paard te water
Langs de Landbouwstraat raakte vrijdagmiddag een paard te water. De berijdster stapte van het paard af nadat deze onrustig werd door het gladde wegdek. Toen ze naast het paard liep gleed deze weg en kwam het beestje geheel in het water terecht. Met behulp van een hoogwerker van de brandweer kon het paardje weer op het droge worden gebracht.

Winschoten: vernielingen
Een getuige zag vrijdagavond dat een vijftal jongeren bij het station aan de Stationsweg vernielingen pleegden. Agenten troffen het vijftal in de omgeving aan en zagen dat een van de groep, een 20-jarige man uit Scheemda bebloede handen had. Hij bekende aan de agenten de ruit van een abri uit boosheid met behulp van een straattegel te hebben vernield. Tegen de man wordt een proces verbaal opgemaakt.

Uithuizen/Roodeschool: snelheid
Vrijdagmiddag werden snelheidscontroles gehouden op de Provincialeweg en Hooilandseweg. Hierbij werden ruim 700 voertuigen gecontroleerd. In totaal kregen 95 bestuurders een bekeuring voor het te hard rijden binnen de bebouwde kom. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km per uur.

Loppersum: diefstal bromfiets
Een 16-jarige jongen uit Appingedam werd afgelopen nacht op de Wijmersweg aangehouden. Agenten zagen de jongen rijden met een bromfiets die nogal wat schade had. Toen zij de jongen aanspraken kon hij geen certificaat tonen en hij bekende al snel de bromfiets te hebben gestolen bij het station. Hij werd na verhoor aan de ouders overgedragen.

Loppersum: vernielingen bij station
De politie heeft afgelopen nacht een onderzoek ingesteld bij het station toen getuigen melden dat een groep jongeren vernielingen pleegde. Bij het station zagen de agenten dat verschillende fietsen waren vernield en dat getracht was een bromfiets open te breken. Op aanwijzing van de getuigen konden drie jongens van 14 en 16 jaar oud worden aangehouden. Een van de drie trachtte bij zijn aanhouding een valse naam op te geven, terwijl een tweede in het bezit was van een verboden neppistool. De drie heren zijn voor de nacht ingesloten. De politie probeert de eigenaren te achterhalen en hoopt dat de eigenaren van de fietsen en de bromfiets aangifte komen doen.

Uithuizen: dief van portemonnees aangehouden
Vrijdagmiddag wist de politie een 43-jarige man uit Usquert aan te houden. Na het binnen komen van een aantal aangiften van diefstal uit een gymzaal aan de Kennedylaan stelden agenten een onderzoek in. Op grond van het signalementen van de mogelijke verdachte troffen zij de man aan op de Cohenstraat. De man was onder invloed van alcohol en weigerde mee te gaan naar het bureau. Met enige gepast geweld moest hij worden overmeesterd en kon de man worden ingesloten. In de kleding van de verdachte trof de politie diverse gestolen goederen aan.

Groningen: hennepkwekerij
Naar aanleiding van geluidsoverlast moest de politie vrijdagavond naar een woning aan het Deliplein. Toen agenten de woning betraden troffen zij een in aanbouw zijnde hennepkwekerij aan. Er bleken geen planten aanwezig te zijn, maar wel diverse groeilampen, transformators etc. De goederen werden in beslag genomen en vernietigd. De 23-jarige bewoner werd door de politie aan het bureau gehoord.

Groningen: auto inbrekers gepakt
Op de Surinamestraat heeft de politie vrijdagavond een 35-jarige stadjer opgepakt. Buurtbewoners zagen dat de man met een putdeksel een ruitje van een auto ingooide. Toen de verdachte zich betrapt wist ging hij er zonder buit vandoor. Op aanwijzing van getuigen kon de man echter in de omgeving worden opgepakt. De verdachte is ingesloten omdat hij vermoedelijk vrijdagavond op meerdere plaatsen in autos heeft ingebroken.

Groningen: tweetal pleegt inbraken
Op de Moddermanlaan kon de politie vannacht nog twee autokrakers, 25 en 35-jarige stadjers, oppakken na een melding van buurtbewoners. De beide mannen bleken op de Van Roijenstraat een autodeur te hebben opengebroken. De auto werd door de verdachten doorzocht en er werd geprobeerd de bedrading door te verbinden. Doordat ze betrapt werden gingen de mannen er vandoor. Zij werden in de nabijheid aangetroffen en bekenden direct hun daad. Beide mannen zijn ingesloten.

Groningen : inbreker overlopen en aangehouden
. Een 26-jarige man zonder vaste woonplaats werd afgelopen nacht op de Verlengde Hereweg opgepakt nadat hij had ingebroken in een woning aan de Esserlaan. De bewoonster van de woning werd vannacht wakker van lawaai in de woning. Zij trof de man aan die met een zaklantaarn door het huis liep. De verdachte vluchtte direct nadat hij was ontdekt. Op grond van het signalement stelde de politie in de omgeving een onderzoek in. Op de Hereweg troffen ze de man aan, die aan het signalement voldeed. Hij vluchtte echter de tuinen achter de woningen aan de Verlengde Hereweg in. Daar werd de man met behulp van een politiehond achter vandaan gehaald. Op de vindplaats van de verdachte werden enkele gestolen goederen gevonden. Ook op de later nagelopen vluchtroute van de verdachte trof de politie gestolen goederen aan. De man is vastgezet in een politiecel.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844 (0.14 Euro pm)