Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-01-2002 Persberichten district Eemland noord, 11.20 uur

Te snelle snorfiets

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Vrijdag rond 13.20 uur constateerden surveillerende politiemensen dat een snorfiets wel erg snel reed op de Bikkersweg. Na aanhouding van de bestuurder, een 16-jarige jongen uit Bunschoten-Spakenburg, bleek de snorfiets bij een test op de rollenbank 58,58 km per uur te halen. Dit is 30 km te snel. Ook de rem werkte niet. Twee bekeuringen waren het gevolg.

Verkeerscontroles

SOEST Op de Soesterbergsestraat ter hoogte van de Hildebrandlaan, waar verkeersbrigadiers scholieren helpen met oversteken, werden vrijdag tussen 15.00 uur en 15.30 uur twee hardrijders bekeurd. Een bromfietser reed 64 km per uur, een andere bromfiets reed 52 km per uur.

BAARN Op de Amsterdamsestraatweg vond vrijdag tussen 15.00 en 17.00 uur een snelheidscontrole plaats. In totaal passeerden 2692 voertuigen de controle. In totaal reden 14 autos te snel. De toegestane snelheid is hier 80 km per uur, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km per uur.

Geen verlichting

SOEST Surveillerende politiemensen zagen vrijdag rond 23.30 uur een auto zonder verlichting op de Dalweg rijden. Omdat het stopteken werd genegeerd, kon de automobilist pas op de Laanstraat worden staande gehouden. Omdat werd vermoed dat er alcohol in het spel was, werd op het politiebureau een ademanalyse afgenomen waarbij een alcoholpromillage van 0,95 werd geconstateerd.

Met vlag en wimpelaangehouden

SOEST Zaterdag constateerden surveillerende politiemensen rond 04.00 uur dat twee jongens de vlaggenstokken (inclusief vlaggen) van een winkel aan de Smitsweg aan het verwijderen waren en deze vervolgens in de bomen gooiden. Daar het hier geen promotieactie van de winkel betrof, werden de vlaggengooiers van twee kanten door de politie benaderd en konden zij worden aangehouden. De daders, een 18-jarige man uit Soest en een 22-jarige man uit Soesterberg, zijn meegenomen naar het politiebureau waar zij een bekeuring ontvingen voor baldadigheid.