PERSBERICHT SP Statenfractie Utrecht

Utrecht, 12 januari 2002.

Ton Witteman nieuw statenlid SP

Ton Witteman uit Kockengen volgt Irma van der Velde op als lid van de SP-fractie in Provinciale Staten Utrecht. Van der Velde moest haar werkzaamheden beëindigen wegens een nieuwe baan, die niet te combineren bleek met het statenwerk.

Ton Witteman (1956) uit Kockengen is directeur-eigenaar van een adviesbureau voor bedrijfsorganisatie, kwaliteits- en ARBO-zorg en asbestverwijdering. In die laatste hoedanigheid geeft hij regelmatig gratis asbest-adviezen aan bewonersorganisaties. Met succes: zo besloot woningbouwvereniging SSW in De Bilt na zijn contra-expertise alle asbest uit een woningcomplex in de wijk De Leyen te verwijderen.

Witteman zal in de Staten de commissies Ruimte en Groen, Verkeer en Vervoer en Water en milieu voor zijn rekening nemen. Van twee van die commissies was hij al anderhalf jaar plaatsvervangend lid. Op initiatief van de SP is in 1999 de mogelijkheid ingevoerd om personen die op de kandidatenlijst van een partij bij de laatste verkiezingen stonden als plaatsvervangend woordvoerder in een commissie aan te wijzen. Witteman behoorde tot de eerste lichting plaatsvervangers die van deze nieuwe mogelijkheid gebruik maakten.

Inlichtingen:

P.Jansen, fractievoorzitter, tel. (06) 51844755.

Voor de redactie

Wilt u de volgende NAW-gegevens in uw administratie verwerken:

ir.B.A. Witteman

Voorstraat 9, 3628 AH KOCKENGEN

telefoon (0346) 242832

mobiel (06) 54677170

fax (0346) 242466

e-Mail advies@witteman.nl