Korps: Flevoland, plaats: Gehele Regio 12-01-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Auto in de sloot
BANT Vrijdagavond is bij de Schoterweg een 20-jarige Emmeloorder door nog onbekende reden met zijn auto in de sloot geraakt. Hij gedroeg zich opstandig tegenover het ambulancepersoneel dat hem wilde helpen. Uiteindelijk is hij met onbekend letsel overgebracht naar het Tjongerziekenhuis in Heerenveen. Daar is een bloedproef afgenomen omdat de politie het sterke vermoeden had dat de man onder invloed verkeerde.

Controle fietsverlichting
LELYSTAD De politie heeft vrijdagochtend op de Agorabaan een controle uitgevoerd op fietsverlichting. In amper een uur tijd kregen 69 fietsers een bekeuring omdat zij geen verlichting voerden. Een groot aantal van de bekeurden was jonger dan 16 jaar. Jaarlijks gebeuren er in ons land vele ongelukken omdat bijvoorbeeld automobilisten de onverlichte fietser over het hoofd zagen. Vandaar dat de politie erop aandringt dat je als fietser goed zichtbaar bent en dus verlichting voert. Er zal regelmatig gecontroleerd worden, voor uw veiligheid!

Aanhoudingen Opiumwet
LELYSTAD Vrijdagmorgen is op de Koopmansstraat een 37-jarige Drontenaar aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. Bij controle bleek hij meer methadonpillen bij zich te dragen dan toegestaan. De in totaal 320 pillen methadon zijn in beslag genomen. De verdachte is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.
Op de Rode Klif werd vrijdagavond een 19-jarige Lelystedeling aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. De verdachte had meer wiet bij zich dan toegestaan, namelijk 22 zakjes. Deze verdovende middelen zijn in beslag genomen. De verdachte is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Automobilisten onder invloed
ALMERE Vrijdagavond is een 59-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was door de politie gespot op de rijksweg A6 en kon op de Veluwedreef aangehouden worden. De man blies 565 ug/l (1,3 promille). Proces-verbaal is opgemaakt en hij heeft een rijverbod van 6 uur opgelegd gekregen. ALMERE Vrijdagnacht is een 34-jarige automobilist uit Zandvoort aangehouden voor rijden onder invloed. De man verzette zich bij aanhouding, uitte enkele beledigingen in de richting van de agenten en weigerde mee te werken aan de ademanalyse. De man is ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau.

Bromfietsers onder invloed
LELYSTAD In de Oostzeestraat is vrijdagnacht een 22-jarige bromfietsster uit Lelystad aangehouden. Ze reed zonder helm en zonder een geel verzekeringsplaatje. Bij controle bleek de achterrem defect en bleek ze iets te diep in het glaasje gekeken te hebben. Op het politiebureau blies ze 430 ug/l (0,98 promille). Ze kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd. Processen-verbaal zijn opgemaakt. Ook de passagier kreeg een boete voor het niet dragen van een helm. LELYSTAD De politie heeft vrijdagnacht op het Stadhuisplein een 17-jarige jongen uit Haarlem aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol op een onverlichte brommer reed. Hij blies 335 ug/l (0,76 promille). Hij heeft een rijverbod van 2 uur opgelegd gekregen. Processen-verbaal zijn opgemaakt.

Aanrijding onder invloed
ALMERE Vrijdagavond is op de A6 nabij de Hollandsebrug een 40-jarige automobilist uit Almere aangehouden. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en was betrokken geraakt bij een kleine kettingbotsing. Volgens getuigen reed hij slingerend over de weg, raakte op de rechter vluchtstrook en week toen opeens uit naar de meest linker rijstrook. Het achteropkomend verkeer moest, aldus de getuige, krachtig remmen en botste tegen elkaar. Niemand raakte gewond. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek de Almeerder een promillage te hebben van 0,93 (410 ug/l). Hij heeft een rijverbod van 3 opgelegd gekregen. Proces-verbaal is opgemaakt.

Autobranden
ALMERE De brandweer heeft vrijdagnacht aan de Dokkumlaan een autobrand moeten blussen. De auto brandde volledig uit en is afgevoerd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
Op de Jarenweg brandde vrijdagnacht een auto bijna volledig uit. De brandweer heeft de brand geblust. Het wrak is afgevoerd. Ook hier is de oorzaak van de brand nog niet bekend.