Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-01-2002 Persberichten district Lekstroom, 12.10 uur

Bedreiging met vuurwapen

IJSSELSTEIN Zaterdag rond 06.00 uur zagen surveillerende agenten een grote groep mensen voor een horecagelegenheid op de Voorstraat staan. Zij werden gewenkt door een van hen. Een 36-jarige man uit IJsselstein had een man aangehouden en droeg deze over aan de politie. De verdachte, een 23-jarige man uit Nieuwegein, had net tevoren tijdens een ruzie iemand met een vuurwapen bedreigd. Het vuurwapen werd niet meer aangetroffen, maar werd later door een voorbijganger aan het politiebureau afgeleverd. De aanleiding voor de ruzie is onbekend. De politie onderzoekt dit incident.

Vernieling Abri-ruit

IJSSELSTEIN Zaterdag omstreeks 21.00 uur werd de politie gestuurd naar het winkelcentrum Achterveld aan De Biezen waar een aantal jongens een abri-ruit hadden vernield. Op basis van het opgegeven signalement, slaagden de agenten erin even later drie jongens en een meisje op de kruising van de Wegbree en Valeriaan (leeftijd 13, 18 en 19 jaar allen uit IJsselstein) aan te houden. Zij zijn allen voor verhoor ingesloten aan het politiebureau. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij het vernielen van de ruit.

Aanrijding letsel

NIEUWEGEIN Vrijdag rond 14.00 uur zag de politie op de Utrechtsestraatweg dat er net een aanrijding had plaatsgevonden tussen een bromfietser en een automobilist.

De bromfietser, een 20-jarige man uit IJsselstein haalde op de Utrechtsestraatweg een auto in, maar zag daarbij de tegemoetkomende 40-jarige automobilist uit Odijk over het hoofd. Hierdoor kwam hij met de linkerzijde van zijn bromfiets tegen de linker zijkant van de auto. De IJsselsteiner is overgebracht naar het Antonius Ziekenhuis. Hij had letsel aan zijn been. De automobilist hield geen verwondingen over aan de aanrijding.