Politie Drenthe

Persberichten

berichten van vrijdag op zaterdag
16:34 zaterdag 12 januari 2002

Martin Panman
0651611628

Auto over de kop

DWINGELOO. Vrijdagavond verloor een 22 jarige bestuurder van een personenauto de macht over het stuur. Hij reed over de Dwingelerdijk in de richting van Dieverbrug. Door onbekende oorzaak kwam hij in de berm terecht, vloog over de kop, raakte een verkeersbord en kwam tegen een ANWB paal tot stilstand. De uit Zorgvlied afkomstige bestuurder kwam er zonder kleerscheuren van af. De auto, waarvan later bleek, dat die niet APK gekeurd was, was total loss en moest door een bergingsbedrijf afgesleept worden.

Tegen een boom door gladheid
ZWIGGELTE. Vannacht reed een 35 jarige automobilist afkomstig uit Groningen tegen een boom. De bestuurder reed over de Elperweg, die op een aantal plaatsen verraderlijk glad was geworden. Door de gladheid gleed hij van de weg. Medewerkers van de brandweer en ambulancepersoneel, haalden de man uit de auto. Hij werd gewond overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen. Een bergingsbedrijf sleepte de auto weg.

Alcomobilist
ANNEN. Op de Eexterweg in Annen controleerde de politie vrijdagavond een 55 jarige automobilist uit Eext. Onderzoek wees uit, dat hij alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en op het politiebureau moest hij een blaasproef ondergaan. Hij blies 630 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en met een proces-verbaal kon hij vertrekken.

Stopteken negeren
HOOGEVEEN. Vrijdagavond gaf de politie op de Bouwmeesterstraat een stopteken aan een bestuurder van een personenauto. De automobilist stopte niet maar reed door. Nadat hij nog een aantal keren een stopteken gekregen had, stopte de bestuurder, een 29 jarige inwoner van Schoonebeek, uiteindelijk. Onderzoek wees uit dat voor de auto geen verzekering was afgesloten. Tevens bleek dat een inzittende van de auto, een 19 jarige inwoner van Hoogeveen weed bij zich had. Hiervoor kreeg hij een proces-verbaal. De bestuurder kreeg eveneens een proces-verbaal omdat hij doorreed na een stopteken en de eigenaar van de auto, een 21 jarige vrouw eveneens uit Hoogeveen kreeg een proces-verbaal omdat haar auto niet was verzekerd.

Auto weg
EMMERCOMPASCUUM. Vrijdagavond werd er een auto gestolen, die geparkeerd stond bij een woning aan het Oosterdiep. De 32 jarige eigenaar merkte tegen 19.30 uur dat zijn auto niet meer bij de woning stond. Het betreft een grijze Renault, voorzien van het kenteken SH-95-YN. De eigenaar, die aangifte deed, verklaarde dat vermoedelijk de autosleutels er nog inzaten.

Auto weg
MEPPEL In Meppel is vrijdagavond een rode Pontiac Grand AM gestolen. De auto stond tussen 19.00 uur en 21.30 uur geparkeerd op Het Vledder, tegenover een supermarkt. De auto is voorzien van 8 spaak lichtmetalen velgen en voorzien van het kenteken TB-15-SL. De 40 jarige eigenaar uit Balkbrug deed aangifte. De politie zoekt getuigen.

Snelkraak
ASSEN. Vannacht tegen 4.00 uur is met een trottoirtegel een ruit van een supermarkt aan de Paganinilaan ingegooid. Uit de winkel is hoeveelheid shag en sigaretten gestolen.
De inbreker is door de kapotte ruit naar binnen geklommen en heeft het schap waarin de sigaretten zaten opengebroken. Getuigen zagen een man uit de supermarkt komen, die langs de zijkant naar de achterkant van de supermarkt rende. De jongeman was gekleed in een donkere jas en droeg een witte broek. De bedrijfsleider van de supermarkt deed aangifte.

Winkeldief betrapt
HOOGEVEEN. Medewerkers van een sportwinkel aan de Hoofdstraat in Hoogeveen betrapten vrijdag twee jongemannen die een trainingspak wilden stelen. Beide knapen werden door het winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. De beide verdachten, afkomstig uit Hoogeveen en beiden 15 jaar oud had de diefstal goed voorbereid. Met aluminiumfolie probeerden ze de detectiepoortjes te omzeilen. Beiden hadden nog meer aluminiumfolie bij zich. Tijdens het onderzoek bleek ook dat er nog een paar handlangers waren. Deze beide knapen moesten het personeel van de winkel afleiden. Ook deze zijn in Hoogeveen woonachtig en zijn van dezelfde leeftijd. In overleg met de jeugd officier van justitie wordt proces-verbaal opgemaakt.

Autobrand
EMMEN. Aan de Weerdingerstraat vloog vannacht een auto in brand. Surveillerende politiemensen zagen tegen 4.40 uur veel rook uit de omgeving van de Weerdingerstraat komen. Op een parkeerplaats zagen ze dat een personenauto in brand stond. De eigenaar, een 38 jarige inwoner van Wijster, had zijn auto daar tegen 1.00 uur geparkeerd en toen hij vannacht terug liep naar zijn auto stond die in brand. De brandweer bluste de brand, maar kon niet voorkomen dat de auto helemaal uitbrandde.

Belediging
ASSEN. Vannacht om halfvier surveilleerde twee politiemensen op de Gedemte Singel in Assen. Een 20 jarige bestuurster van een auto werd aangesproken omdat zij de autoradio nogal hard had aanstaan. Nadat de radio zachter was gezet kwam de vriend van de bestuurster op de politiemensen toelopen en begon tegen hen te schelden. Woorden als vieze gore racist werden door de man gebruikt. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij voorgeleid en kreeg hij een proces-verbaal ter zake het beledigen van een ambtenaar in functie.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe