Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 12-01-2002 2e Persbericht 12 januari 2002

Persberichten uit de regio:

Brabant Zuid-Oost: Opheffing Euro-actiecentrum
Het grootste deel van de werkzaamheden rondom de Euroconversie is nu afgerond. Besloten is dan ook om met ingang van 13 januari het Euro-actiecentrum op de brandweerkazerne aan de Deken van Somerenstraat op te heffen. Dit betekent uiteraard niet dat alle werkzaamheden van de politie rondom de Euro stoppen. In tegendeel zelfs. Alle commandos blijven voorlopig op basis van een piketregeling bereikbaar. Ook blijft er extra toezicht op Eurogevoelige locaties, zoals gelddistributiecentra, banken, supermarkten, winkels etc. Dit toezicht wordt vanaf 13 januari echter niet meer door speciale Euro-eenheden verricht maar door de surveillance eenheden van de diverse afdelingen binnen ons korps. Verder blijft er verhoogde aandacht voor eurogerelateerde strafzaken zoals onder andere overvallen en het wit wassen van geld.

Eindhoven: Brand in verenigingsgebouw
In een verenigingsgebouw aan de Achtseweg Zuid is vrijdagavond rond 20.45 uur brand uitgebroken. De brand is ontstaan in het dak van het gebouw. De brandweer bluste de brand. Het pand liep hierdoor flinke waterschade op. Vermoedelijk is de brand aangestoken. Hiernaar wordt een onderzoek ingesteld.

Helmond: Fietsen vanaf achterplaats weggehaald
Vanaf de achterplaats behorende bij een woning aan de Maaslaan zijn tussen vrijdagavond 23.00 uur en zaterdagochtend 12.00 uur twee damesfietsen en een kinderfiets weggehaald. De dader kon op de achterplaats komen door een poort die niet op slot zat.

Helmond: Auto gestolen
Vanaf de Venuslaan is tussen vrijdagmiddag 15.30 uur en zaterdagochtend 9.10 uur een grijze Ford Escort 1.4 CL met het kenteken RZ-12-TG gestolen.

Deurne: Hoed etalagepop en pinautomaat gestolen In een winkel aan de Martinet is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De dader kwam binnen door een winkelruit te vernielen. Een hoed van een etalagepop en een pinautomaat werden weggenomen.

Heeze/Geldrop: Verdachte van inbraken aangehouden Na een onderzoek werd zaterdagochtend rond 1.30 uur in een woning in Eindhoven een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van inbraken in een winkel in Heeze en in Geldrop. In een winkel aan de Kapelstraat in Heeze werd vrijdagavond rond 23.15 uur ingebroken. Uit het pand werden een kassalade en een elektronische weegschaal meegenomen. In een winkel op het Bogardeind in Geldrop werd eerder die vrijdagavond ook ingebroken. Ook hier werd een kassalade weggenomen. Bij beide winkels werd de raam van een toegangsdeur vernield om binnen te komen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Oirschot: Bedrijfsbus weggenomen
In een bedrijf aan de Industrieweg is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Het is vooralsnog onbekend hoe de dader binnen is gekomen. Uit het pand werd een grote hoeveelheid elektrisch handgereedschap gestolen. Verder werden diverse autosleutels meegenomen. Een witte bestelbus van het merk Mercedes Benz 412D met het kenteken VV-JN-50 werd gestolen. In deze bus lag ook nog een grote hoeveelheid gereedschap. Een tweede bestelbus werd met draaiende motor aangetroffen. Tijdens een poging om met deze bestelbus door een omheining van het bedrijfsterrein te rijden is de bus vast komen te zitten.

Someren: Gewapende overval
Vrijdagavond rond 21.15 uur vond een gewapende overval plaats op een supermarkt aan de Ambachten. De medewerkers openden de achterdeur van het pand om naar buiten te gaan toen plotseling een groep mannen binnendrong. Onder bedreiging van een vuurwapen eisten zij geld. Vervolgens zijn de daders met een nog onbekend geldbedrag gevlucht in een auto. De politie van de afdeling Deurne-Asten-Someren verzoekt getuigen, die rondom de sluitingstijd van de supermarkt iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Ambachten en de Lage Akkerweg, contact op te nemen via 0900-8844.

Valkenswaard: Paardentuig en trailer weggehaald Vanaf een terrein aan de Zeelberg zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag een grijze paardentrailer, van het merk Westfalia met het kenteken WH-68-HJ, en twee kisten met paardentuig gestolen. De dader kwam op het terrein door een toegangspoort en vervolgens een staldeur open te breken.