FNV

FNV Randstad voorstander van aanleg grote Sluis IJmuiden Regio Noordholland - Marianne.Overbeeke@vc.fnv.nl

FNV Randstad is voor de plannen om een grote Sluis bij IJmuiden aan te leggen. De aanleg van de grote sluis bij IJmuiden is een positieve impuls voor de werkgelegenheid in de wijde omgeving meldt regiobestuur Jan Stevens. De FNV reageert daarmee op de uitnodiging van de overheid aan de FNV Randstad om in te spreken op de Trajectnota/MER Zeepoort IJmond. Lees meer informatie achter de rode pijl.

De Trajectnota/MER Zeeport IJmond is een rapport van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat waarin meerdere oplossingen beschreven staan om de zeetoegang van het havengebied rond het Noordzeekanaal te verbeteren. De inspraakprocedure liep tot 29 december 2001.

Na intern beraad concludeert FNV Randstad dat de aanleg van een grote sluis van groot belang is voor de werkgelegenheid in en rondom IJmuiden. De positieve effecten zullen zich ook uitstrekken naar het achterland. Vooral de werkgelegenheid in de haven van Amsterdam is gebaat bij een snelle komst van de sluis.

FNV Randstad is vooral optimistisch gestemd over het werkgelegenheidsperspectief omdat het havengebied rond het Noordzeekanaal een belangrijke peiler is in de regionale en nationale economie. Het havengebied is de basis van industriële bedrijvigheid en zorgt daarmee voor stabiliteit en evenwicht, in een door de zakelijke dienstverlening gedomineerde economie.

Meer informatie bij FNV Randstad regiobestuurder Jan Stevens. Telefoonnummer 020-5816358 of via jan.stevens@vc.fnv.nl(email).

Deze tekst is een resultaat van uw abonnement op http://www.fnv.nl/berichtenservice Meer voor randstad-nieuws: http://www.fnv.nl/randstad