ADECCO

Joop ter Haar (Oad Reizen) Reismanager van het Jaar

Amsterdam, 12 januari 2002
Ir. J.G.J. (Joop) ter Haar, algemeen directeur-eigenaar van de Oad Groep BV, is zaterdagavond uitgeroepen tot Reismanager van het Jaar 2002. Hij kreeg de onderscheiding uitgereikt door de president van De Nederlandsche Bank, dr. A.H.E.M. Wellink, tijdens het Jaarlijkse ReisGala in de Beurs van Berlage te Amsterdam.

Namens de jury onder voorzitterschap van VVD-kamerlid Hella Voûte, prees Wellink de nieuwe Reismanager van het Jaar met name vanwege zijn ondernemerschap. In circa 25 jaar heeft Ter Haar de Oad Groep omgebouwd van een touringcarbedrijf tot de grootste onafhankelijke touroperator van Nederland, inmiddels met een omzet van bijna 600 miljoen euro. De reisadviseurs van Nederland kozen Oad Reizen onlangs tot de op één na beste allround touroperator van Nederland.

Ter Haar heeft het door zijn vader in 1924 gestichte bedrijf geleid sinds 1966 en het zien uitgroeien tot een reisconcern dat met 1400 medewerkers, 666.000 Nederlandse vakantiegangers en een omzet van ca. 600 miljoen euro, tot de drie grootste reisorganisaties van Nederland behoort. Onderdeel van de Oad Groep zijn de touroperator Oad Reizen in Holten, de Globe Reisburogroep met 111 vestigingen in geheel Nederland en het Oad Busbedrijf in Goor (Ov.), Nederlands grootste touringcarbedrijf. Daarnaast heeft Oad deelnemingen in Bex Reizen (allround touroperator), Cycletours (fietsvakanties), Sindbad (actieve vakanties) en SRC Cultuurvakanties.

De verkiezing Reismanager van het Jaar wordt jaarlijks georganiseerd door de Reis Management Club in samenwerking met het reisvakblad Dit Reismanagement. De inhoudelijke beoordeling van de kandidaten is uitbesteed aan het managementadviesbureau Deloitte & Touche Human Capital Group.
Naast voorzitter Hella Voûte hebben in de jury zitting: voorzitter van het ANVR Ed. van Thijn, voorzitter van de vakcentrale FNV Lodewijk de Waal, commercieel directeur Europeesche Verzekeringen Joop Rengers, managing partner van Deloitte & Touche Frans van Steenis en tenslotte Ab Snelders, voorzitter van het bestuur van de Stichting Garantiefonds Reisgelden.

14
Noot voor de redactie (