Gemeente 's-Hertogenbosch

Opgeven vrijwilligersorganisaties voor Prijs Actief Burgerschap

do 18 oktober 2001

Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan lokale samenleving. Het gemeentebestuur heeft hier veel waardering voor en wil dit graag duidelijk laten blijken. Daarom heeft de gemeente de Prijs Actief Burgerschap in het leven geroepen. Deze prijs zal voortaan jaarlijks worden uitgereikt aan een vrijwilligersorganisatie die zich dat jaar bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt. De prijs bestaat uit een bedrag van 2275 (ongeveer 5000,-).
De vrijwilligers van de winnende organisatie mogen zelf bepalen waar het geld aan wordt besteed. De winnende vrijwilligersorganisatie krijgt als herinnering een aandenken.

Dit jaar zal wethouder Eugster,
die het vrijwilligersbeleid in haar portefeuille heeft, de Prijs Actief Burgerschap voor het eerst uitreiken. Dit gebeurt tijdens de vrijwilligersmanifestatie die op zaterdag 12 januari 2002 plaatsvindt in het Theater aan de Parade. Deze manifestatie wordt georganiseerd als blijk van waardering voor de inzet van alle vrijwilligers in de gemeente en is tevens de feestelijke afsluiting van het Internationaal Jaar van de Vrijwilligers. Vrijwilligers ontvangen hiervoor later dit jaar nog een uitnodiging via de organisatie waar zij actief zijn.

Iedereen kan een vrijwilligersorganisatie voordragen voor de Prijs Actief Burgerschap. Legt u dan in een brief uit waarom juist díe vrijwilligersorganisatie, volgens u, in het zonnetje moet worden gezet.

U kunt uw brief tot uiterlijk 1 december 2001 sturen aan de Gemeente s-Hertogenbosch, ter attentie van mw. van Os, afdeling Welzijn, Postbus 12345, 5200 GZ s-Hertogenbosch. Een jury selecteert uit de voordrachten de vrijwilligersorganisatie van het jaar. De jury is samengesteld op voordracht van de werkgroep vrijwilligers en bestaat uit een aantal mensen die in onze gemeente actief zijn, namelijk: mw. Buys (St. Janscollege), dhr. Eijsermans (directeur Muzerije), dhr. Hoofs (ondernemer), dhr. Huliselan (directeur Islamitische basisschool), mw. van Iersel (directeur Stichting Hoek) en dhr. Raadschelders (notaris).