Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-01-2002 Persberichten districten stad Utrecht, 12.20 uur

Bedreiging

UTRECHT Zaterdag rond 07.45 reed een 31-jarige automobilist uit Utrecht over de Mijdrechtstraat maar kon op een gegeven moment niet verder omdat een auto de doorgang belemmerde. Hierop toeterde de Utrechter eenmaal. Uit een woning kwam een 45-jarige man naar buiten rennen en ging vreselijk tegen de man tekeer. Daarbij schopte hij tegen de auto van de man en bedreigde hem. De automobilist schrok hiervan en reed achteruit en botste tegen een paaltje. De man is naar huis gereden en belde de politie.

De politie kon op de Mijdrechtstraat de 45-jarige man aanhouden. De man is door de crisisdienst beoordeeld en kreeg een In bewaring Stelling. Zijn auto werd inbeslaggenomen en tevens zal hij een proces-verbaal krijgen voor het rijden terwijl zijn rijbewijs geschorst is.

Uitpraatprocedure op A12

UTRECHT Zaterdag omstreeks 21.15 uur paste de politie op de Rijksweg A12 West een uitpraatprocedure toe.

Eerder die avond had er een ruzie in relationele sfeer plaatsgevonden in een woning in Utrecht Oost. Daarbij zou gedreigd zijn met een vuurwapen. De verdachten waren er vervolgens vandoor gegaan met een bestelbus. Deze werd op de Voorveldselaan zonder inzittenden teruggevonden. De bus paste niet onder het viaduct en werd daar met schade achtergelaten. De politie zocht in de omgeving naar de verdachten en trof hen aan op de oprit naar de A27. De agenten zagen dat twee mannen instapten in een auto die er net aan kwam rijden. Omdat de mannen in het bezit konden zijn van een wapen is de auto eerst gevolgd en op de A12 West is de uitpraatprocedure toegepast. De in totaal vijf inzittenden werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hun auto werd voor onderzoek inbeslag genomen. Drie van hen konden meteen heengezonden worden. Twee verdachten, een 30-jarige man uit Berkel en Rodenrijs en een 40-jarige man uit Rotterdam, zitten nog vast voor verder verhoor. Het vuurwapen is tot dusver niet aangetroffen.

Straatrovers gezien en gepakt

UTRECHT Zaterdag rond 21.45 uur zagen surveillerende agenten op de Croeselaan dat een jongen met een vrouw in een rolstoel in gevecht was. Hierop hebben de agenten meteen ingegrepen en konden na een korte achtervolging de jongen, 12-jaar uit Utrecht, op de Mineurslaan aanhouden. Op aanwijzen van getuigen kon iets verderop een tweede jongen van 13 eveneens uit Utrecht aangehouden worden. Beide zijn overgebracht naar het politiebureau. De vrouw, 60 jaar uit Utrecht, was enorm opgelucht dat de politie net voorbij kwam en heeft aangifte van beroving gedaan. Toen de jongens ingesloten werden op het politiebureau, vond de 13-jarige het nodig om een agent te slaan. Hier is aangifte van mishandeling van gedaan. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld. Zij zitten nog vast.

Autokraker aangehouden

UTRECHT Zondag rond 02.30 uur werd de politie gestuurd naar de Spaaklaan waar twee jongens in autos zouden inbreken. Op aanwijzen van een voorbijganger konden een 16-jarige jongen en een 18-jarige jongen, beiden uit Utrecht, aangehouden worden. Zij zijn overgebracht en ingesloten op het politiebureau. Er werd een opengebroken auto in de omgeving aangetroffen. Hieruit was een autoradio ontvreemd. De politie adviseert automobilisten geen spullen achter te laten in hun auto. Dit kan veel schade en de nodige ergernis voorkomen.

Dronken bromfietser
UTRECHT Zaterdag rond 23.15 uur reed een 39-jarige bromfietser uit Utrecht over de J.J.A. Goeverneurstraat in de richting van het Wolf en Dekenplein. Hierbij hield hij niet zoveel mogelijk rechts en botste op een tegemoet komende 27-jarige fietser uit Utrecht. Zij kwamen beiden ten val waarbij de bromfietser even het bewustzijn verloor. Uit onderzoek kwam vast te staan dat hij teveel gedronken had; hij had een alcoholpromillage van 2.15. Hij kreeg een rijverbod van tien uur, een proces-verbaal voor het veroorzaken van een aanrijding en het rijden zonder bromfietscertificaat. Hij zal zich daarnaast voor de rechter moeten verantwoorden voor het rijden onder invloed. Beide mannen hadden lichte schaafwonden.

Auto total loss, boom kapot
UTRECHT Zaterdag rond 21.20 uur werd de politie naar de Catharijnebaan gezonden omdat er een aanrijding met letsel zou hebben plaatsgevonden. Daar aangekomen troffen de agenten een ravage aan. Een auto was total loss gereden en een boom was kapot gereden en over het wegdek komen te liggen. De inzittende van de auto, een 48-jarige man uit Utrecht, is door een voorbijganger uit zijn auto geholpen. Onduidelijk is hoe de automobilist tegen de boom aangekomen is. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het Ouderijn Ziekenhuis. Hier verleende hij medewerking aan het afnemen van een bloedproef om te onderzoeken of hij mogelijk onder invloed van alcohol achter het stuur had gezeten. De uitslag is nog niet bekend. De brandweer heeft de boom van het wegdek gehaald.

Verkeersongeval met letsel
UTRECHT Zaterdag rond 17.00 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Vleutenseweg met de Verlengde Vleutenseweg. Vermoedelijk heeft een 39-jarige automobilist uit Utrecht gelet op het verkeerde verkeerslicht. De man wilde linksaf gaan, maar ging rijden toen het licht op groen ging voor rechtdoor. Hierdoor kwam het op de kruising tot een aanrijding met een 38-jarige automobilist uit Hardinxveld-Giessendam. De Utrechter is door ambulancepersoneel uit de auto gehaald en met nek- en hoofdletsel overgebracht naar het Ouderijn Ziekenhuis. De andere automobilist had geen letsel. Beide autos zijn weggesleept.

BOB zonder rijbewijs
UTRECHT Zondag rond 01.30 uur zagen agenten een 18-jarige automobilist uit Utrecht onzeker rijden. De man viel op omdat hij op voorrangswegen juist ging remmen. De agenten besloten om de man te controleren. Al snel bleek dat de bestuurder deze avond de BOB was, het enige probleem was dat hij geen rijbewijs had. Hierop hebben de agenten hem aangehouden en samen met zijn vrienden overgebracht naar het bureau. De vrienden mochten naar huis lopen. De BOB kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs. De auto is door een kennis, met rijbewijs, aan het bureau opgehaald.