Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 13-01-2002 2e Persbericht 13 januari 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Vals biljet van tien Euro
Op het Stratumseind is zondagochtend rond 2.15 uur een 16-jarige jongen zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van het betalen met een vals biljet van tien Euro in een horecagelegenheid op het Stratumseind kort daarvoor. Het biljet is in beslag genomen en zal door de Technische Recherche onderzocht worden. De verdachte is voor verder onderzoek opgesloten in een politiecel.

Eindhoven: Automobilist verlaat voertuig na ongeluk In een pand aan de Paradijslaan is zondagochtend rond 3.40 uur een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het rijden met een slok te veel op en het veroorzaken van een botsing op de Edenstraat kort voor zijn aanhouding, waarbij hij de plaats van het ongeval heeft verlaten. De verdachte reed op de Edenstraat in de richting van de Dr. Schaepmanlaan. Doordat hij niet voortdurend zijn auto onder controle had is hij in een bocht naar rechts rechtdoor gereden. Hierdoor reed hij over de middenberm en kwam op de rijbaan voor het tegemoetkomend verkeer terecht. Vervolgens schoot de auto een groenstrook in en kwam tegen een boom tot stilstand. De verdachte is vervolgens uit zijn auto gestapt en naar de Paradijslaan gelopen waar hij zelf de politie belde. Een ademanalyse met een promillage van 1,85 wees uit dat de man een behoorlijke slok te veel op had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
Op de kruising Jasonstraat-Mercuriuslaan is zaterdagavond rond 23.15 uur een 46-jarige automobilist uit Eindhoven tegen een verkeersgeleider gebotst. Uit onderzoek bleek dat de man een behoorlijke slok teveel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,75 uit. De man kreeg een rijverbod van 9 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak in woning
In een woning aan de Korte Geer is zaterdag tussen 17.00 uur en 19.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van de woning open te breken. Uit de woning werden geld, paspoorten, een rijbewijs en een creditcard gestolen.

Helmond: Mishandeling
Op de Kromme Steenweg zijn zondag rond 3.30 uur een 16-jarige en een 20-jarige Helmonder door een groep jongens mishandeld. De 16-jarige jongen werd een aantal keren geslagen en geschopt waardoor hij ten val kwam. Hij heeft verwondingen aan zijn neus opgelopen en zich onder doktersbehandeling gesteld. De 20-jarige Helmonder werd ook diverse keren geslagen. Ook werd een brandende peuk op zijn jas uitgedrukt. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Helmond: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Wilgeroosbeek zijn tussen zaterdag 15.45 uur en 00.00 uur een DVD-speler, DVD-discs, videobanden, sieraden, twee luidsprekers, een subwoofer, een computer, een digitale camera en een videorecorder gestolen. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van de woning open te breken.

Helmond: Zakkenroller actief
Op de Markt en op de Veestraat zijn zaterdag vijf vrouwen het slachtoffer van een zakkenroller geworden. Van twee vrouwen werd s ochtends op de Markt hun portemonnee uit hun tas gestolen. In beide portemonnees zaten een rijbewijs, diverse pasjes en geld. Op de Veestraat werden s middags drie vrouwen het slachtoffer van een zakkenroller. Bij twee van deze slachtoffers werd de portemonnee uit de tas genomen. In een portemonnee zaten een aantal pasjes, een rijbewijs en een kentekenbewijs en in de andere 50 en sleutels. Bij een derde slachtoffer werd de portemonnee uit haar jaszak gestolen. In haar portemonnee zaten ongeveer 50, een sleutel en een aantal pasjes.

Helmond: Mishandeling
Op de Havenweg is zondagochtend rond 1.30 uur een 19-jarige inwoner van Lieshout aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 17-jarige Helmonder in een horecagelegenheid kort daarvoor. Het slachtoffer werd zonder reden door een onbekende met een bierglas op zijn hoofd geslagen. De Helmonder is voor behandeling naar het Elkerliekziekenhuis gebracht. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Onder invloed
Op de Heistraat is zondagochtend rond 3.55 uur een 34-jarige automobilist uit Helmond betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 1,55 uit. De man kreeg een rijverbod van 8 uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachten van winkeldiefstal aangehouden Na een onderzoek zijn zaterdagmiddag rond 15.30 uur op de Kegelbaan een vrouw en drie mannen aangehouden. Het gaat om een 36-jarige Eindhovense, een 19-jarige Eindhovenaar en twee mannen zonder vaste woon- en/of verblijfplaats (29 en 39 jaar). Zij worden verdacht van diefstal uit twee winkels op de Veestraat en twee winkels op de Markt eerder die middag. In de auto van het viertal werden diverse gestolen spullen aangetroffen waaronder jassen, spijkerbroeken, T-shirts en schoenen. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Asten: Inbraak in school
In een school aan de Bergweg is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. De dader kwam binnen door twee ramen aan de achterkant van het gebouw te vernielen. Uit het pand werden twee radiocassetterecorders gestolen.

Best: Verdachte met slok te veel op botst tegen lantaarnpaal en rijdt door
De politie kreeg zaterdagmiddag te horen dat op de Koningin Julianaweg een auto tegen een lantaarnpaal was gebotst en vervolgens was doorgereden. Hierop werd een onderzoek in de omgeving ingesteld. De auto waarmee de aanrijding heeft plaatsgevonden werd op de Jacob van Heemskerkstraat aangetroffen. De 37-jarige bestuurster werd vervolgens rond 16.40 uur in haar woning op de laatstgenoemde straat aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een blaastest. Deze wees een promillage van 2,00 uit. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Auto gestolen
Vanaf de Leemkuilen is zondag tussen 1.00 en 2.00 uur een blauwe Volkswagen Jetta met het kenteken XZ-75-LN gestolen.

Budel Schoot: Vrouw mishandeld
In zijn woning in Budel Schoot is zondagochtend rond 00.00 uur een 51-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 46-jarige vriendin in hun woning eerder die avond. De vrouw werd hierbij tegen haar hoofd geslagen waardoor zij op de grond is gevallen. Ook wordt de man verdacht van het vernielen van het interieur tijdens de ruzie. De vrouw klaagt over pijn aan hoofd en haar nek. Ze heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eersel: Bedreiging
Op de Hint is zondagochtend rond 4.00 uur een 20-jarige man uit Eersel aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen van de 49-jarige eigenaar van een horecagelegenheid aan de Hint. De eigenaar wilde zijn zaak sluiten. Hier was de verdachte het niet mee eens waarop hij dreigde de eigenaar te slaan en zijn zaak te vernielen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eersel: Onder invloed middengeleiding omver gereden Op de Stokkelen heeft een 36-jarige automobilist uit Eersel zondagochtend rond 00.45 uur een middengeleiding van een vluchtheuvel omver gereden. Uit onderzoek bleek dat de man een behoorlijke slok teveel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 2,30 uit. Hij kreeg een rijverbod van 13 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Tas, sieraden en scheerapparaat buit gemaakt Uit een woning aan de Dwarsstraat zijn zondag tussen 1.00 en 7.00 uur een scheerapparaat, sieraden en een tas gestolen. In de tas zaten een portefeuille, een rijbewijs, een kentekenbewijs, een legitimatiebewijs, een bril, een aantal pasjes en een paar honderd Euro. De dader kwam binnen door de achterdeur open te breken. De gestolen tas is later vandaag teruggevonden in de omgeving van de woning. Het geld, een bankpasje en een bril waren uit de tas gehaald. De andere spullen zaten er nog in.

Maarheeze: Automobilist met slok te veel op rijdt rechtdoor in bocht Op de Vinnen heeft zondagochtend rond 3.20 uur een 34-jarige automobilist uit Apeldoorn de controle over zijn stuur verloren. Hierdoor reed hij in een bocht naar rechts rechtdoor waardoor het voertuig uit de bocht vloog. De bestuurder bleek een behoorlijke slok te veel op te hebben. Een ademanalyse wees een promillage van 1,70 uit. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Someren: Automobilist botst tegen boom
Op de Laan ten Boomen is een 62-jarige automobilist uit Someren met zijn auto tegen een boom gebotst. De man raakte met zijn auto in de rechterberm. Vervolgens ging zijn auto slippen, waardoor hij aan de linkerkant van de weg tegen een boom tot stilstand kwam. De automobilist is met verwondingen aan zijn oor overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis. De man sprak met dubbele tong. Bij hem is in het bloedproef afgenomen.

Veldhoven: Onder invloed
Op de Oude Kerkstraat is zaterdagavond rond 23.45 uur een 20-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 1,00 uit. Ook bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en was zijn auto niet verzekerd. De verdachte kreeg een rijverbod van vier uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Weer betrapt met slok te veel op
Op het Mariaplein is zondagavond rond 3.30 uur een 53-jarige automobilist uit Veldhoven betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 1,55 uit. De man kreeg een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De verdachte bleek reeds eerder met een slok te veel op betrapt te zijn. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Onder invloed
Op de Deken Frankenstraat is zondagochtend rond 00.40 uur een 35-jarige automobilist uit Valkenswaard betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 1,25 uit. De man kreeg een rijverbod van vijf uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Inbraak in bedrijf
Uit een horecagelegenheid aan de Markt is tussen zondag 4.30 uur en 7.20 uur een spaarkas gestolen met een paar honderd Euro. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van het pand te vernielen.