Politie Drenthe

Persberichten

berichten van zaterdag op zondag
14:37 zondag 13 januari 2002

martin panman
0651611628

Auto gestolen en total loss
EMMEN. Op de Houtweg in Emmen gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag een eenzijdig ongeval. Een bestuurder van een Ford Transit busje verloor de macht over het stuur, ploegde de berm om en kwam tegen meerdere bomen tot stilstand. Als gevolg van deze aanrijding brak het busje bijna doormidden. De bestuurder was niet meer in de auto aanwezig. Onderzoek wees uit, dat de auto was in gericht voor het besturen van een invalide. Een andere surveillance trof een invalide man aan in het centrum van Emmen. Deze 32 jarige man uit Emmen bleek de eigenaar van de auto te zijn. Hij verklaarde dat hij de bus op de Markt had geparkeerd en omdat de auto nagenoeg niet in beweging te krijgen is in verband met de automatische bediening had hij de deuren niet afgesloten. Zijn auto bleek gestolen te zijn en de dief heeft kennelijk moeite gehad met de automatische werking. Een getuige heeft de auto met gedoofde lichten weg zien rijden met drie personen er in. De politie stelt een verder onderzoek in.

Aanrijding met letsel
ASSEN. Op de Europaweg gebeurde zaterdagmiddag een ongeval waarbij 1 gewonde viel. Een 36 jarige automobiliste uit Assen trok juist bij de verkeerslichten op. Een andere 69 jarige bestuurder uit Assen schatte de snelheid van zijn voorgangster verkeerd in en botste met een snelheid van ongeveer 70 km/u tegen de achterkant van haar auto. De bestuurster daarvan werd gewond overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen.

Vrouw van auto beroofd
Een 29 jarige automobiliste uit Emmen zat zaterdagavond tegen 17.00 uur in haar auto voor de verkeerslichten te wachten bij de kruising Westerstraat Hondsrugweg. Plotseling stapte een haar onbekende man bij haar achter in de auto. Deze man bedreigde de bestuurster met een mes en sommeerde haar te gaan rijden. Vervolgens moest ze van de gebrekkig Duits sprekende man haar geld afgeven en moest ze gaan pinnen. Dit laatste weigerde ze. Bij de volkstuintjes aan de Nieuw Amsterdamsestraat moest ze stoppen. Onder bedreiging van het mes gaf ze haar portemonnee af en vluchtte de auto uit. Vervolgens reed de overvaller in haar auto weg.
Het signalement van de man is als volgt:
Een Duitssprekende man van ongeveer 27 jaar oud, lang ongeveer 1.75 tot 1.80 m. normaal postuur, kort donkerbruin haar, geen bril of baard. De man droeg een donker gekleurde baseball-petje en droeg een zwart glimmend baseball-jack.

Overval
Tegen 20.00 uur werd vermoedelijk door dezelfde man een overval gepleegd op een benzinestation aan het Noordeind in Emmen. Daar bedreigde hij de caissière eveneens met een mes en roofde daar een bedrag aan geld. De overvaller gebruikte daarbij de auto die hij bij de eerdere beroving had gestolen.
De auto van het slachtoffer werd later terug gevonden in Emmermeer.

De politie heeft in verschillende woningen inmiddels huiszoeking gedaan, maar de overvaller is nog niet gevonden. Vermoed wordt dat de man zich ophoudt in het drugscircuit.

Inbraak woning
ASSEN. In Assen zaterdag ingebroken in een woning een de Beilerstraat. Aan de zijkant van de woning werd een raam vernield, waarna de inbreker(s) naar binnen kon. De hele woning werd doorzocht en o.a. een videorecorder gestolen. De 34 jarige bewoner deed aangifte.

Spiegels van auto geschopt
EXLOO. Vannacht kreeg de politie de melding dat een man aan het Zuideinde in Exloo een jongeman had aangehouden die de spiegels van zijn auto had geschopt. Onderzoek wees uit dat getuigen gezien hadden dat de jongeman de spiegels van de auto schopte en waarschuwden de eigenaar. Deze hield de jongen aan en overhandigde hem aan de politie. Het bleek te gaan om een 15 jarige jongen uit Odoorn. Hij is overgebracht naar het politiebureau in Emmen. Daar is hij voorgeleid. Hij krijgt een proces-verbaal.

Scheidsrechter gemolesteerd
EMMEN. Zaterdagavond is een 56 jarige scheidsrechter uit Emmen gemolesteerd. De scheids floot de finale wedstrijd van het Protos Weering Tournooi in de sporthal in Angelslo. De wedstrijd tussen HODO SVBO eindigde onbeslist en moest door strafschoppen worden beslist. Uiteindelijk won HODO het tournooi. Supporters kwamen het veld op waarbij een van de supporters van de winnende partij (HODO) de scheidsrechter in elkaar sloeg. De scheidsrechter werd zodanig gewond dat hij zich onder behandeling van een arts moest stellen. Een nader onderzoek naar de verdachte wordt ingesteld.

Mishandeling
ASSEN. In een restaurant aan de Brinkstraat in Assen ontstond vanmorgen omstreeks 4.30 uur een vechtpartij. Een 20 jarige vrouw uit Assen werd lastiggevallen door een andere jongeman, die tegen aan haar stond te dansen. Dit vond de vrouw vervelend en liep van de dansvloer naar haar vriend, een 19 jarige man uit Harderwijk. De andere man liep haar achterna en bleef vervelend doen. Toen haar vriend tegen hem zei dat hij er mee moest stoppen, kreeg hij direct een paar klappen in zijn gezicht en tegen zijn hoofd. Direct kwamen er nog een paar kameraden van de verdachte bij en die begonnen ook te slaan, zowel op de vrouw als op haar vriend. De raddraaiers werden door de beveiliging buiten het restaurant gezet. Toen de man en zijn vriendin na een halfuur naar buiten kwamen werden ze daar opgewacht door de lieden die de vechtpartij waren begonnen. Beiden konden echter het politiebureau bereiken en samen met de politie werden twee mannen aangehouden die bij de vechtpartij betrokken waren geweest. Het gaat om een 34 jarige man uit Assen en een 27 jarige man uit Assen. Ze zijn aangehouden, voorgeleid in ingesloten.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe