Gemeente Den Haag

2002-01-04: Aanleg fietsstrook Strandweg

Op de Strandweg tussen de Kompasstraat en de Scheveningse Slag wordt langs de landzijde een fietsstrook aangelegd. De (voorbereidende) werkzaamheden hiervoor beginnen op maandag 14 januari 2002. Het werk wordt in twee verschillende fases uitgevoerd. De totale werkzaamheden duren tot en met donderdag 21 maart 2002.

Eerste fase
De eerste fase van dit project begint op 14 januari 2002. Dan vinden de werkzaamheden plaats aan de middengeleider van de Strandweg, tussen de Kompasstraat en de Scheveningse Slag. In dit deel van de Strandweg wordt de middengeleider gedeeltelijk verplaatst richting zeezijde. De werkzaamheden in deze fase duren vier tot zes weken.

Tweede fase
De tweede en laatste fase van het project begint als de eerste fase gereed is. Dan worden aan de landzijde van de Strandweg parkeerplaatsen voor langsparkeren en een fietsstrook aangelegd. Ook de werkzaamheden in deze fase duren vier tot zes weken.

De twee fases worden na elkaar uitgevoerd. Alleen als het verkeer geen extra hinder ondervindt, kan het mogelijk zijn dat er werkzaamheden van verschillende fases gelijktijdig worden uitgevoerd.

Omleiding
Gedurende de werkzaamheden wordt de Strandweg tussen de Kompasstraat en de Scheveningse Slag afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer, komend vanaf de havens richting de boulevard. Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden wel gebruik maken van dit deel van de Strandweg.

Fiets Voorop!
De aanleg van een fietsstrook op de Strandweg is een project uit het fietsplan Fiets Voorop!. Dit fietsplan beschrijft een aantal maatregelen voor het bevorderen van het fietsgebruik, zowel voor de rijdende fiets als voor het stallen van de fiets. Meer informatie over het fietsplan Fiets Voorop! en het project Strandweg, is te vinden op de internetsite van de gemeente Den Haag.

4 januari 2002

last update: 4 januari 2002 ;pag.: 10429; auteur: 112