Carros

Hyundai breidt garantie op nieuwe auto's uit

Geen kilometerlimiet meer

(14 januari 2002)

Hyundai heeft de garantiebepalingen voor alle nieuwe personen- en bedrijfswagens uitgebreid. Allereerst is de kilometerbeperking op de driejarige fabrieksgarantie verdwenen. Daarnaast is de garantietermijn op zogeheten slijtagedelen (zoals remmen, koppeling en uitlaat) en op onderdelen (accessoires / vervanging) verdubbeld tot twee jaar, ook zonder kilometerbeperking. Deze uitgebreide garantie geldt voor alle Hyundai's die na 1 januari 2002 gekocht zijn.

Er spelen twee zaken. In Europa gelden nieuwe regels ten aanzien van productgarantie. Daarom geeft Hyundai nu op slijtagedelen en de onderdelen twee jaar garantie. De regels vereisen overigens ook twee jaar garantie op nieuwe auto's, maar daar voldeed het merk al ruimschoots aan. Daarnaast is de uitbreiding van de garantie het resultaat van de steeds hogere productiekwaliteit. Het voortdurend opvoeren van de kwaliteit spreekt voor zich. Nu worden alle stappen die op dat vlak gezet zijn vertaald naar veel ruimere garantievoorwaarden.

Dieselmotoren
Mede door de komst van de nieuwe generatie dieselmotoren (CRDi) worden Hyundai's steeds meer voor zakelijk gebruik ingezet. Veel zakelijke automobilisten rijden meer dan 100.000 kilometer in drie jaar. Voor Hyundai was dat een belangrijke aanleiding om de kilometergrens te schrappen.

Meest uitgebreide garantie
Hyundai biedt momenteel een van de meest uitgebreide garantievoorzieningen. Naast de driejarige fabrieksgarantie, zonder kilometerbeperking, op alle modellen geeft Hyundai zes jaar carrosseriegarantie en drie jaar Hyundai Mobiliteitsgarantie. Deze laatste garantie houdt in dat de bestuurder bij eventuele problemen met de auto onmiddellijk assistentie krijgt. De auto wordt ter plekke gerepareerd en als dat niet mogelijk is, zorgt Hyundai voor vervoer van de auto en voor een vervangende auto.