Politiebericht Flevoland: district Noord 14-01-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Bedreiging
LELYSTAD Bij de politie is aangifte gedaan van bedreiging met iets dat op een vuurwapen leek. Een 18-jarige Lelystedeling werd net voor de rotonde op de Polderdreef (hij liep vanuit de richting van de Koploper) zondagmiddag lastig gevallen door vier onbekende jongens. Hij negeerde dit en liep door. Op de Parkdreef haalde één van de jongens iets dat op een vuurwapen leek te voorschijn (reden bedreiging onbekend). De 18-jarige is weggerend. De politie onderzoekt de zaak verder.

Snelheidscontroles
LELYSTAD Afgelopen week hield de politie verschillende snelheidscontroles (onder andere met behulp van de lasergun) en controles voor het dragen van gordels. Op snelheid werd onder andere op de Oostvaardersdijk (van de 100 passanten waren 2 in overtreding), de Swifterringweg (van de 100 passanten was niemand in overtreding), de Houtribweg (van de 300 verkeersdeelnemers waren 45 in overtreding) en de Larserdreef (24 van de 250 werden bekeurd) gecontroleerd. Op de Zuigerplasdreef reden 2 van de 50 automobilisten zonder gordel waarvoor zij een boete kregen.

Brand
DRONTEN Zondagochtend werd bij de politie gemeld dat er weer rook bij de silo op de Noorderbaan waar vorige week brand was, hing. Ter plaatse bluste de brandweer de brand.