Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-01-2002
Politieberichten district Eemland zuid, 08.55 uur

Inbrekers aangehouden

HOOGLAND- Op maandagochtend werden drie mannen aangehouden omdat ze vermoedelijk hadden ingebroken in een bedrijf.

Omstreeks 02.30 uur zag een beveiligingsbeambte een auto zonder verlichting en met hoge snelheid rijden over de Bunschoterstraat. De beveiligingsbeambte zette de achtervolging in en waarschuwde de politie. Omdat de auto met hoge snelheid reed en zonder verlichting raakte de beambte de auto kwijt. Omstreeks 03.20 uur zagen agenten de auto weer rijden over de Nijverheidsweg Noord.
De auto kreeg een stopteken en de drie inzittenden, in de leeftijd van 20 en 21 jaar allen afkomstig uit Amersfoort, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. Onderzoek wees uit dat er was ingebroken in een bedrijf aan de Amsterdamsestraatweg.

Aanrijding met letsel

AMERSFOORT- Op zondagmiddag raakte een 63-jarige man uit Driebergen gewond na een verkeersongeval.

Omstreeks 17.45 uur reed de bromfietser over de Stichtse Rotonde en kwam vermoedelijk door het gladde wegdek ten val. Door deze valpartij raakte de man even buiten bewustzijn en liep letsel op aan zijn been. De man werd vervoerd naar het ziekenhuis. Hier bleek dat de man alleen een hersenschudding had opgelopen.

Na behandeling verliet de man zo snel mogelijk het ziekenhuis weer omdat hij een blind date had bij het NS station in Amersfoort.

Verkeerscontroles

AMERSFOORT- Op zondagavond werd een 55-jarige automobiliste aangehouden omdat ze zonder rijbewijs reed Omstreeks 20.25 uur zagen agenten haar slingerend rijden over de Hogeweg en controleerden haar. Onderzoek wees uit dat de vrouw tot maart 2002 geen auto mocht besturen. De vrouw werd aangehouden en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

LEUSDEN- Op zondagavond werd tussen 19.00 en 20.00 uur een alcoholcontrole gehouden op De Twijnderij. In totaal werden 11 automobilisten gecontroleerd en geen van hen had teveel gedronken.