Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 14 januari 2002


Brand in woning Katwijk
Op vrijdag 11 januari rond 23.45 uur ontstond op een zolder van een woning aan de Tijmstraat een brand. De bewoners konden op tijd de woning verlaten. Vanwege de grote hoeveelheid rook en de de kans op het overslaan van het vuur, verlieten de bewoners van het naburige pand de woning. De brandweer was met twee auto's terplaatse en was na korte tijd de brand meester. De zolder van de woning liep grote schade op. De brand is mogelijk ontstaan na kortsluiting in een droogtrommel.

Inbraak in woningen Noordwijk
Tussen vrijdag 11 en zaterdagmorgen 12 januari werd er ingebroken in een woning aan Duinkant. Een voordeur werd opengebroken. Uit de woning zijn sieraden en kentekenpapieren van een auto gestolen. Op 12 januari rond 17.30 uur overliep de bewoonster van een woning aan de Thijs van der Lindenstraat vermoedelijk inbrekers die net bezig waren in te breken. Bij haar thuiskomst renden twee nog onbekende mannen langs haar heen. Even later contateerde zij schade aan haar woning.

Inbraak in woning Oegstgeest
In de late middag of avond van zaterdag 12 januari werd er ingebroken in een woning aan de Lavendelhof. Een raam werd opengebroken om binnen te komen. Uit de woning zijn in ieder geval flessen cognac en wijn gestolen. In de middag of avond van zondag 13 januari werd er ingebroken in een woning aan de Gerberalaan. Ook hier werd een raam opengebroken om binnen te komen. Vermoedelijk stalen de inbrekers geld uit een kinderpaarpot. Deze lag stukgeslagen op de grond.

Inbraak in woningen Katwijk
Tussen zaterdag 12 januari rond 14.00 uur en zondag 13 januari 01.30 uur werd er ingebroken in een woning aan de Vloedstroom. Een raam werd opengebroken om binnen te komen. Uit de woning is audio-apparatuur gestolen. Op zaterdag 12 januari rond 19.00 uur, hoorde een bewoner van een woning aan de Titan vreemde geluiden aan zijn woning. Hij trok daarop op onderzoek uit en constateerde dat inbrekers vermoedelijk het geluid hadden veroorzaakt. Een kozijn vertoonde namelijk duidelijke inbraaksporen. De inbreker voelde zich kennenlijk overlopen en had het hazenpad gekozen. Op zondagochtend 13 januari was het raak in een woning aan de Romeinstraat. Via een raampje kwam men binnen. Uit de woning is geld gestolen. Na de ontdekking zag de bewoner twee jongemannen uit de brandgang achter de woning weglopen. Een getuige meldde dat die twee er later op een bromfiets vandoor gingen. Of zij iets met deze inbraak te maken hebben is nog niet bekend. Ook werd er die dag een woning aan de Nassaudreef bezocht. Hier brak men een deur open. Het is nog niet bekend wat er uit de woning is gestolen.

Ernstig ongeval Hillegom
Op zondag 13 januari rond 02.15 uur onstond er op de Beeklaan een ernstig ongeval. Bij dit ongeval vielen vier gewonden. Zij werden met divers letsel naar het LUMC en Spaarne Ziekenhuis in Heemstede vervoerd. Direct na het ongeval ontbrandde de auto. De brandweer bluste het vuur. Het ongeval onstond door de vermoedelijk te hoge snelheid van de 21-jarige bestuurder uit Hillegom. Bij een bruggetje in de weg kwam de auto los van de weg en raakte vervolgens in een slip. Daarbij werden diverse objecten geraakt. Twee inzittenden, Hillegommers van 20 en één van onbekende leeftijd, werde uit de auto geslingerd. De bestuurder en een 20-jarige Hillegommer die naast hem zat, konden nog voordat de auto ontbrandde het voertuig verlaten. De politie sloot de weg tussen de Noorder Leidsevaart en de rotonde bij Berbee voor vier uur af.

Inbraak in woning Voorhout
In de avond van zaterdag 12 januari werd er ingebroken in een woning aan de Beukenrode. Vermoedelijk kwamen de inbreker binnen door een raam te ontsluiten. Uit de woning is een flatscreen van een computer en een dvd-speler gestolen.

Inbraak in woning Sassenheim
In de middag of vroege avond van zondag 13 januari werd er ingebroken in een woning aan de Willem Warnaarlaan. Na opklimming op een plat dak werd een slaapkamerdeur opengebroken. Uit de woning zijn sieraden gestolen.

Parkeercontrole Nieuwkoop/Nieuwveen (D3)
Op vrijdag 11 januari is er in de Zwaluwlaan in Nieuwveen gecontroleerd op parkeren. Hierbij werden twee processenverbaal opgemaakt wegens het parkeren buiten de daartoe bestemde vakken.
In Nieuwkoop werd op het Zuideinde eveneens gecontroleerd op parkeren. Ook hier vielen twee processenverbaal wegens het parkeren buiten de daartoe bestemde vakken.

Controle jeugd Roelofarendsveen/Oude Wetering (D3)
Op zaterdag 12 januari is op de Rembrandt van Rijnsingel in Roelofarendsveen gecontroleerd op overlast door jeugd. Bij deze controle werden geen onregelmatigheden aangetroffen.
In Oude Wetering werd eveneens gecontroleerd op de Weteringlaan. Ook hier verliep alles rustig.

Brand Leiderdorp (D3)
Op zondag 13 januari kreeg de politie rond 1.00 uur de melding van brand in een auto aan de Buitentocht in Leiderdorp. De brand die waarschijnlijk is aangestoken werd door de brandweer geblust.

Aanrijding Roelofarendsveen (D3)
Op zondag 13 januari vond omstreeks 12.45 uur een aanrijding plaats op het Noordeinde in Roelofarendsveen. Een 57-jarige automobilist uit Leimuiden reed over het Noordeinde in de richting van het Zuideinde. Toen de man links af wilde slaan, zag hij door een laagstaande zon een 17-jarige bestuurster van een scooter over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. Hierbij liep de bestuurster van de scooter onder andere letsel aan de rug op en is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Controle jeugd Alphen ad Rijn (D3)
Op zondag 13 januari is op het Weteringpark in Alphen ad Rijn gecontroleerd op overlast door jeugd. Bij deze controle werden geen onregelmatigheden aangetroffen.

Aanrijding Hazerswoude Dorp (D3)
Op zondag 13 januari vond omstreeks 20.15 uur een aanrijding plaats op de Hoogeveenseweg in Hazerswoude Dorp. Een 68-jarige automobilist uit Zoetermeer reed over de Hoogeveenseweg vanuit de richting Boskoop. Bij het passeren van een flauwe bocht in de weg is de man vermoedelijk op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer gekomen. Een aanrijding met een 20-jarige automobilist uit Waddinxveen was het gevolg. De 20-jarige automobilist is overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De bijrijdster van de 68-jarige automobilist is met letsel aan de borst overgebracht naar het Lange Land Ziekenhuis. Bij de ademanalyse blies de 68-jarige automobilist 690 ugl, 220 ugl is de limiet. Tegen de man is procesverbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aanhouding inbraak Alphen ad Rijn (D3)
Op maandag 14 januari werd de politie rond 2.45 uur gebeld over een inbraak in een bedrijf aan het Stationsplein in Alphen ad Rijn. Via de achterzijde van het pand was toegang tot het pand verkregen, waarbij de verdachten het op de kluis voorzien hadden. Door de omgeving rond het pand af te zetten, konden een 18-jarige en 19-jarige verdachte beiden afkomstig uit Alphen ad Rijn worden aangehouden.

Inbraak in woning Leiden
Op zondag 13 januari werd er ingebroken in een woning aan de Van Riebeeckhof. Een voordeur werd opengebroken. Vooralsnog wordt niets vermist uit de woning.

Drie aanhoudingen bij vechtpartij met schieten Leiden
Om nog onbekende reden onstond er op zondagavond 13 januari rond 22.40 uur op de Nieuwe Beestenmarkt een vechtpartij tussen een aantal mannen. Bij de vechtpartij werd geschoten. Daarbij raakte een 28-jarige Lissenaar aan zijn bil gewond. De politie sloot onmiddelijk de Nieuwe Beestenmarkt af. Even later kon zij een 24-jarige Rotterdammer aanhouden. Hij wordt van betrokkenheid verdacht. De Rotterdammer bleek verdovende middelen op zak te hebben en bij justitie nog open te staan voor vier vonnissen waaronder het nog uitzitten van een gevangenisstraf van 119 dagen. Een 29-jarige Sassenheimer mishandelde om nog onduidelijke redenen een omstander. De politie ging direct over tot aanhouding. Daartegen verzette zich de gewonde Lissenaar. Ook hij werd vervolgens voor het beletten en belemmeren aangehouden. Alle verdachten zijn ingesloten. Op de plaats van het delict trof de politie enkele hulzen aan. Het vuurwapen is nog niet aangetroffen. De politie zet het onderzoek voort.

Onder invloed van alcohol Leiden (D4)
Op vrijdag 11 januari om 23.00 uur werd tijdens een alcoholcontrole op de Lammenschansweg in Leiden een 42-jarige vrouw uit Voorschoten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De vrouw blies tijdens de controle op straat een "F"-indicatie en werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De vrouw blies op het ademanalyseapparaat 815 ug/l. Het rijbewijs van de vrouw is inbeslaggenomen. Tevens kreeg de vrouw een rijverbod van 10 uur. Proces-verbaal is opgemaakt.

Rijden onder invloed zonder rijbewijs Leiden (D4)
Op zaterdag 12 januari om 01.00 uur zagen surveillerende agenten een auto rijden op de St. Aagtenstraat in Leiden. Naar aanleiding van het rijgedrag van de bestuurder werd hij gecontroleerd op alcohol. De 37-jarige bestuurder afkomstig uit Leiden blies op straat een "F"-indicatie en werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op het bureau bleek de bestuurder van de auto niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De bestuurder blies op de ademanalyse 656 ug/l. en kreeg een rijverbod van 6 uur. De man krijgt een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het rijden zonder een geldig Nederlands rijbewijs.

Beroving-straatroof Leiden (D4)
Op zaterdag 12 januari om 18.30 uur kreeg de Politie Hollands Midden de melding dat er op de Brahmslaan in Leiden zojuist een straatroof c.q. beroving had plaats gevonden. Ter plaatse bleek dat een 17-jarige aangeefster die in gezelschap was van een 17-jarige vriendin, beide afkomstig uit Leiden, bij een bushokje op de Brahmslaan was beroofd van haar tas met inhoud. De beide dames waren in een bushokje gaan zitten in afwachting op de bus toen er een onbekende man naast hen in het bushokje ging zitten en de aangeefster vastgreep. Na haar gemaand te hebben om haar tas af te geven deed ze dit waarna de beide vrouwen weggerend zijn. De man is weggelopen in de richting van de Mahlerstraat. De vrouw heeft aangifte gedaan. De recherche stelt een onderzoek in.

Snorfietser met kind onder uit Leiden (D4)
Op zondag 13 januari om 10.00 uur kreeg de Politie Hollands Midden de melding dat op de Flevoweg in Leiden een ongeval had plaats gevonden. Ter plaatse bleek dat een 30-jarige vrouw en haar kind beide afkomstig uit Leiden met haar snorfiets was gevallen. De valpartij was zeer waarschijnlijk te wijten aan opvriezen van het wegdek. De vrouw is door de ambulancedienst naar het LUMC overgebracht met letsel aan been, hoofd en pols. Het kind van de vrouw mankeerde niets.

Brandje Leiden (D4)
Op zondag 13 januari om 13.30 uur is de politie samen met de brandweer uitgereden naar de Spaarnestraat in Leiden voor een brandje in een kelderbox. De brandweer had het brandje snel onder controle. In de kelderbox werden een groot aantal kweekbakjes en lampen aangetroffen. De 28-jarige eigenaar van de kelderbox verklaarde dat hij rozen kweekt in zijn kelderbox. Er is verder geen gevaar geweest voor omwonenden en de schade is beperkt gebleven.

Verkeersongeval Leiden (D4)
Op zondag 13 januari om 16.00 uur is een 35-jarige inwoner uit Leiden met zijn auto tegen een lantaarnpaal gereden. De man reed op de Veluwemeerlaan in Leiden toen hij even iets wilde pakken in zijn auto waardoor hij zijn aandacht niet op de weg kon houden. Het gevolg hiervan was dat hij tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam. De bestuurder is met hoofdletsel door de ambulancedienst naar het LUMC overgebracht. De auto was dusdanig beschadigd dat deze als total-loss kan worden beschouwd. De Politie Hollands Midden heeft een registratieset opgemaakt.

Verkeersongeval Leiden (D4)
Twee automobilisten zijn zaterdagavond 12 januari rond 19.40 uur betrokken geweest bij een verkeersongeval op de Kooilaan. Een 35-jarige man uit IJmuiden stond met de auto op een verkeersheuvel op de Bernhardkade. Hij verklaarde dat zijn voet van de koppeling afschoot. Hierdoor reed hij de Kooilaan op, waar op dat moment een 20-jarige Leidenaar reed. Deze kon de IJmuidenaar niet meer ontwijken. Een aanrijding volgde, waarbij ook een bord met dwangpijl sneuvelde. De Leidenaar liep een blauw oog en een snee boven het oog op. Hij droeg tijdens het ongeval geen gordel. Beide auto's waren total loss.

Onder invloed te water Leiden (D4)
Een 22-jarige Katwijker is zondagnacht 13 januari rond 01.40 uur met de auto te water geraakt. Hij reed over de Hofvlietweg. Bij een bocht aangekomen, maakt hij niet de nodige stuurbeweging. Hierdoor raakte hij in de sloot aan de linkerkant van de weg. De man kon op eigen kracht de auto verlaten. De politie constateerde dat hij te veel gedronken. Had. De ademanalyse wees 330 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een proces-verbaal.

Brand in elektriciteitshuisje Leiden (D4)
In een elektriciteitshuisje aan de Baatstraat heeft zondagnacht 13 januari rond 03.30 uur brand gewoed. De politie heeft geconstateerd dat de brand is aangestoken. De deur van het huisje was opengebroken alvorens de brand aan te steken. Een bewoner van het pand waarin door de brand de elektriciteit uitviel, bluste het vuur met een poederblusser. Ook werd de brandweer gewaarschuwd. Deze heeft nageblust.

Onenigheid Leiden (D4)
Bij een horecagelegenheid aan de Nieuwe Beestenmarkt is zondagnacht 13 januari rond 04.20 uur onenigheid geweest tussen meerdere mensen. Een 30-jarige Leidenaar probeerde te bemiddelen tussen zijn neef en een groepje personen waarmee deze onenigheid had. Dit lukte echter niet daar hij een klap kreeg. Hierdoor viel hij. Na deze klap zou hij ook een trap in zijn gezicht gehad hebben. De Leidenaar hield hier een bloedneus en een bloedende lip aan over.

Inbraak in woning Driebruggen
Tussen vrijdag 11 januari 13.00 uur en zaterdagmorgen 12 januari werd er ingebroken in een woning aan Populierenhof. Bij deze inbraak werd een gaatje geboord in een bovenlicht waarna deze geopend kon worden en ingeklommen kon worden. Uit de woning is een mobiele telefoon en een autosleutel gestolen.

Onder invloed rijden Waddinxveen
De politie hield op zaterdag 12 januari rond 21.25 uur op de Kerkweg Oost een 46-jarige automobilist uit Reeuwijk aan. De man werd er van verdacht met te veel drank op achter het stuur te zitten. Een ademanalyse aan het bureau gaf de uitslag, 285 ug/l. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet. De man kreeg een bon van 190 euro aangeboden.

Gladheid en drank veroorzaken aanrijding Reeuwijk
Een 32-jarige automobilist uit Reeuwijk wist op zaterdag 12 januari rond 23.30 uur zijn auto op de 's Gravenbroekseweg niet een bocht in de sturen. De man wilde de Treebord inrijden maar door de gladheid gleed de auto rechtdoor en kwam tot stilstand tegen een ANWB-bord. De politie constateerde drankgebruik bij de man. Een ademanalyse aan het bureau kwam uit op 590 ug/l. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in woning Waddinxveen
Op zaterdag 12 januari werd er ingebroken in een woning aan de Heuvelhof. Een schuifpui van de woning werd opengebroken om binnen te komen. De bewoners waren niet thuis. Uit de woning is in ieder geval een laptop gestolen.

Mishandeling Boskoop
Op zondag 13 januari rond 04.30 uur vond een mishandeling plaats in een café aan de Bootstraat. Een 26-jarige Boskoper verliet met zijn vriendin de zaak. Daarbij duwde hij een vrouw opzij om er langs te kunnen. Dit werd door een andere bezoeker kennelijk niet op prijs gesteld en verkocht de Boskoper direct een flinke knal voor zijn hoofd. Hij kwam daarbij ten val ten een ruit van het café. Hij raakte daarbij tijdelijk buiten westen. Met zijn vriending is hij voor onderzoek even naar een ziekenhuis gegaan. Aan het voorval hield hij een hersenschudding, een kapotte lip en kneuzingen aan hals en heup op. Hij deed later op zondag bij de politie aangifte van deze mishandling. Van de dader ontbreekt tot op heden elk spoor.

Onder invloed rijden Waddinxveen
De politie hield op maandag 14 januari rond 03.55 uur op de Kanaaldijk een 29-jarige automobilist uit Wapenveld aan. Hij werd er van verdacht met drank op toch de auto te besturen. Een ademanalyse aan het bureau gaf de uitslag, 520 ug/l. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed van de weg geraakt Boskoop (D2)
Een 43-jarige Boskoper is zaterdagnacht 12 januari rond 00.45 uur op de Koninginneweg van de weg afgeraakt. Hij reed in de richting van de Zuidkade en kon op een gegeven moment zijn auto niet onder controle houden. Hij kwam op het trottoir terecht en reed tegen een betonnen paal en een boom aan. Omdat hij niet met de auto verder kon rijden, is hij een horecagelegenheid binnengegaan. Hier zou hij alcohol gedronken hebben. Toen de politie ter plaatse kwam, gaf de Boskoper direct toe te veel gedronken te hebben. De man is meegenomen naar het politiebureau in Gouda. Hier weigerde hij mee te werken aan de ademanalyse. Hierop is het rijbewijs ingevorderd. Ook is een rijverbod van 24 uur opgelegd.

Woninginbraak Nieuwerkerk a/d IJssel (D2)
In een woning aan de Spreeuwendaal is in de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 12 januari ingebroken. De inbraak werd om 06.00 uur door de bewoners ontdekt. Men is binnengekomen door het zogenaamde gaatjes boren. Uit de woning zijn een laptop, een portemonnaie en mobiele telefoons meegenomen. Ook zijn er autosleutels meegenomen waarmee de auto van de bewoners is gestolen.

Inbraak verenigingsgebouw Gouda (D2)
In een verenigingsgebouw aan de Oosthaven is tussen vrijdag 11 januari 18.00 uur en zaterdag 12 januari 16.00 uur ingebroken. Een deur van het pand is geforceerd waarna verschillende bergruimten zijn doorzocht. Hierbij is een ravage aangebracht. Het is nog onbekend wat er is meegenomen.

Verkeersongeval Gouda (D2)
Bij een verkeersongeval op vrijdag 11 januari is een 48-jarige automobilist uit Schoonhoven gewond geraakt. Een 82-jarige automobilist uit Nieuwerkerk a/d Ijssel reed over de Rotterdamseweg in de richting van de Sluisdijk. Net voorbij de verkeerslichten wilde hij linksaf slaan. De Schoonhovenaar reed op dat moment op de Kanaaldijk vanuit de richting van het Ankerpad. De automobilist uit Nieuwerkerk a/d Ijssel sloeg linksaf en maakte daarbij vermoedelijk een inschattingsfout waardoor hij in botsing kwam met de Schoonhovenaar. Deze laatste werd met nekklachten overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht van het ongeval.

Vechtpartij Moordrecht (D2)
De politie heeft op vrijdag 11 januari omstreeks 22.00 uur een 23-jarige man uit Moordrecht aangehouden bij een vechtpartij. De politie kreeg een melding dat er een vechtpartij plaatsvond op de Tulpstraat/Crocusstraat. Daar bleek dat een aantal omstanders twee mannen die ruzie met elkaar hadden uit elkaar probeerden te halen. De 23-jarige man bleek een steekvoorwerp bij zich te hebben welke door de politie in beslag werd genomen. Uit onderzoek blijkt dat de 23-jarige man, een 20-jarige en een 24-jarige plaatsgenoot eerder die avond kort met elkaar hadden gesproken tijdens een autorit. Om nog onduidelijke reden is op de Julianasluis buiten de auto de 20-jarige man geslagen door de 23-jarige man. De ruzie zette zich vervolgens voort op de Tulpstraat. De 20-jarige man liep hierbij letsel op in het gezicht. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht van de vechtpartij.

Rijden onder invloed Krimpen aan de Lek (D2)
De politie heeft op maandag 14 januari omstreeks 01.00 uur een 35-jarige automobilist uit Krimpen aan de Lek aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol en het rijden zonder rijbewijs. Agenten zagen de automobilist rijden over de Schuwacht en hielden hem voor een alcoholcontrole staande op de Koningin Julianastraat. De controle wees uit dat de automobilist inderdaad alcohol genuttigd had. De automobilist werd overgebracht naar het politiebureau waar een blaastest een uitslag aangaf van 1065 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Ook bleek dat de automobilist niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van twaal uren.

Verkeershandhaving regio Hollands Midden
snelheidscontroles De politie heeft in de afgelopen week regelmatig snelheidscontroles gehouden op de Provinciale weg N206 (Bollenstreek), de N207 (tussen Leimuiden en Alphen aan den Rijn) de N209 en de Rijndijk (omgeving gemeente Rijnwoude). In verband met wegwerkzaamheden is op de Hogeveenseweg (N209) bij Benthuizen de maximumsnelheid momenteel 50 km/u. Bij een snelheidscontrole daar, begin vorige week, werden ruim 3100 automobilisten gecontoleerd. 600 kregen een bekeuring omdat ze te snel reden. Enkelen passeerden het meetpunt met 97 km/u. Ook de komende week zal de politie op dat weggedeelte snelheidscontroles houden.
alcoholcontroles Van vrijdag 11 op zaterdag 12 januari hield de politie een alcoholcontrole op de Steekterweg in Zwammerdam. Bijna 350 mensen moesten blazen. Drie personen werden aangehouden. Een 36-jarige man uit Alphen aan den Rijn blies 775 ug/l; zijn rijbewijs is ingenomen. Later die avond werd in Warmond op het Oosteinde en de Oranje Nassaulaan gecontroleerd. Van de 288 bestuurders de moesten blazen, was slechts één automobilist, een 66-jarige man uit Warmond, onder invloed. De man blies 430 ug/l en zal voor moeten komen. Een dag later werd gecontroleerd in Leiden, op de Haangweg en de Ter Haarkade. Ruim 500 personen kregen een blaastest aangeboden. Praktisch iedereen was nuchter; vijf zaten er met drank op achter het stuur. Een 34-jarige Leidenaar blies 745 ug/l en was bovendien niet in het bezit van een rijbewijs. Zijn auto is ingenomen en zelf werd hij aangehouden. Een proces-verbaal gaat naar de officier van justitie.
verkeershandhaving in de komende week: maandag 14 januari t/m zondag 20 januari
Op de doorgaande wegen door de regio houdt de politie ook in de komende week regelmatig snelheidscontroles. De politie adviseert bij gladheid en mist de snelheid aan te passen. Het verkeershandhavingsteam zal ook controles uitvoeren op het dragen van de veiligheidsgordel: maandag in Leiden, dinsdag in Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Ter Aar en in de gemeenten in de Krimpenerwaard. Woensdag wordt gecontroleerd langs de Rijndijk, donderdasg in Katwijk en Noordwijk, vrijdag in Sassenheim, Oegstgeest en Rijnsburg. Zaterdagavond wordt in Lisse een alcholcontrole gehouden.

Noot voor de redactie /