Gemeente Amsterdam


---

2,5 miljoen Europese subsidie voor ICT-projecten in Amsterdam en Noord-Holland

De gemeente Amsterdam en de provincie Noord-Holland hebben ¤ 2,5 miljoen subsidie toegezegd gekregen uit het Europese Fonds voor de Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de EU voor het programma 'De transparante regio'. In dit programma zetten Amsterdam en de provincie gezamenlijk een aantal regionale innovatieve ICT-projecten op. De subsidieaanvraag is gezamenlijk door de provincie en de gemeente Amsterdam opgesteld en ingediend.
De subsidie is bestemd voor vier programmalijnen:
* E-businessprojecten: het stimuleren van e-business en de inzet van ICT-technologieën bij het midden- en kleinbedrijf.
* Glazen Stad en Glazen Regio-projecten: het vergroten van de inzichtelijkheid van het regionaal beleid en de interactiviteit met burgers op het internet, door onder andere e-governmentprojecten.

* Onderwijs-arbeidsmarkt-ICT: het vergroten van ICT-vaardigheden van degenen die een achterstand hebben op ICT-gebied, met name gericht op het vergroten van hun kansen op de arbeidsmarkt.
* Digitale activering/trapveldjes: het verder opzetten van digitale en fysieke ontmoetingsplekken en kennisnetwerken voor burgers.

Ook is een gedeelte van de subsidie bestemd voor onderzoek naar de praktische toepassing van ICT-technologieën en voor het opbouwen van (internationale) netwerken voor kennisuitwisseling. De gemeente Amsterdam en de provincie Noord-Holland zijn zeer verheugd over de toekenning van de subsidie. De overige ¤ 2,5 miljoen die voor het programma nodig is, zal door de gemeente en de provincie worden gefinancierd. De subsidie zal in 2002 en 2003 worden ingezet in diverse projecten in Amsterdam en Noord-Holland. Zo zal de provincie het geld inzetten voor het project 'Cyberpolder' en de gemeente Amsterdam voor het project 'Kenniswijk Cyburg' in het stadsdeel Zeeburg.

Rienk van der Veen (provincie) Stefan Rutte
© gemeente Amsterdam - 14-01-2002