Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van maandagmorgen
10:05 maandag 14 januari 2002

Dirk Neef, 0522 - 27 4015 of 06 - 51 557 950
Verzorgt de voorlichting en heeft piket tot donderdagmiddag 17.00 uur.

Auto op de kop in sloot

BENNEVELD. Zondagmiddag kwam op de Broeklanden in Benneveld, een 23 jr. automobilist uit Erm met zijn auto in de berm. Hij verloor de macht over het stuur en de auto kwam op de kop in een sloot te liggen. De bestuurder en zijn vriendin (verdere gegevens niet bekend) klommen zelf uit de auto en kwamen met de schrik vrij. Waarschijnlijk is de man door gladheid met zijn auto van de weg geraakt.


*
Met bromfiets onderuit

HOOGEVEEN. Een 25 jr. bromfietsbestuurder raakte zondagavond licht gewond doordat hij op de kruising van de De Vos van Steenwijklaan met de Fabrieksweg in zijn woonplaats Hoogeveen ten val kwam. Het wegdek was op dat moment glad door bevriezing. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat hij gedronken had nam een arts op verzoek van de politie een bloedproef.


*
Automobilist onder invloed

HOOGEVEEN. Op de Roggekamp in Hoogeveen hield de politie zondagavond een 28 jr. automobilist uit die plaats aan. Hij bestuurde onder invloed een personenauto. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1 promille.


*
Inbraken

EMMEN. Zondagavond ontdekte de bewoonster van een woning aan de Nijkampenweg in Emmen dat er bij haar was ingebroken. Om binnen te kunnen komen werd een ruit vernield. Uit de woning zijn o.a. een TV en een scanner gestolen.

ASSEN. In het afgelopen weekeinde werd ingebroken in het postkantoor aan de Kloekhorststraat in Assen. Men kwam binnen door een ruit te vernielen. In het gebouw werd een snoepautomaat opengebroken. De precieze buit is nog niet bekend. Hieronder is in ieder geval een hoeveelheid postzegels.

ZUIDLAREN/ANNEN. Door het ingooien van een etalageruit konden onbekenden in de nacht van zondag op maandag binnendringen in een winkel aan de Havezathelaan in Zuidlaren. Korte tijd daarvoor gebeurde hetzelfde bij een winkel aan de Zuidlaarderweg in Annen. Uit beide winkels werd een hoeveelheid rookwaren gestolen.


*
Vernieler aangehouden

ASSEN. Zondagavond hield de politie in Assen een 30 jr. man uit die plaats aan. De man had kort voor zijn aanhouding een ruit vernield van een gebouw aan de Dennenweg in Assen.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe