---

Ministerie van Defensie



---

Tweede groep militairen voordetachement in Afghanistan aangekomen

14-01-2002

Op de luchthaven van Bagram, zestig kilometer van Kaboel, zijn vanmorgen (14 januari) twee C-130 Hercules vliegtuigen van de luchtmacht geland met aan boord 63 militairen. Het gaat om Nederlandse, Duitse en Oostenrijkse militairen van het voordetachement van de International Security Assistance Force (ISAF). Afgelopen vrijdag kwam al een groep van 46 militairen in de Afghaanse hoofdstad aan.

De twee Hercules vliegtuigen brachten de militairen van het voordetachement van Trabzon in Turkije naar Bagram, een vlucht van bijna zes uur. De militairen waren eerder vorige week met een KDC-10 van de luchtmacht van Eindhoven naar Trabzon gebracht. De doorreis naar Afghanistan werd enigszins vertraagd door het slechte weer.

Naar verwachting brengt een KDC-10 van de Koninklijke Luchtmacht woensdag een volgend contingent Duitse militairen naar Trabzon in Turkije. Deze militairen, die ook deel uitmaken van het gezamenlijk Duits-Nederlands-Oostenrijkse voordetachement, worden aansluitend door de beide Nederlandse Hercules-vliegtuigen naar Kaboel gebracht.