Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-01-2002
Politieberichten district Rijn &Venen, 10.00 uur

Vernieler aangehouden

WOERDEN In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 januari is een jongeman voor het plegen van vernielingen aan auto`s aangehouden.

Rond 02.00 uur kreeg de politie de melding dat een groepje jongeren op de Jan Steenstraat vernielingen pleegden aan auto`s. Ter plaatse spraken de politiemensen een getuige die had gezien dat één jongen die deel uitmaakte van het groepje de spiegel van een auto had afgebroken. In de straat bleken van nog twee autos spiegels te zijn vernield. Aan de hand van het signalement dat de getuige had opgegeven, kon de verdachte even later op de Antonie van Dijkstraat worden aangehouden.

De verdachte, een 18-jarige jongeman uit Woerden, werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Aanrijding door laagstaande zon

VREELAND Op zondag 13 januari zag een fietser door de laagstaande zon het verkeerslicht niet, reed daardoor door rood en werd aangereden.

Rond 14.00 uur reed een 49-jarige automobilist uit Loenen aan de Vecht over de Provincialeweg N201, komende uit de richting van de Loenen en gaande in de richting van Hilversum. Bij de verkeerslichten stond het rechtsafslaande verkeer te wachten voor het rode verkeerslicht, terwijl het rechtdoor rijdende verkeer groen licht kreeg. Een fietser (leeftijd nog onbekend) uit Amstelveen wilde de kruising oversteken in de richting van Vreeland, maar kon door de laagstaande zon niet zien of hij rood of groen licht had. Omdat het rechtsafslaande autoverkeer rood licht had, dacht de fietser groen te hebben en stak over, juist op het moment dat het rechtdoor gaande autoverkeer groen had. Hierdoor werd de fietser door de 49-jarige automobilist geschept en kwam op het wegdek terecht.

De man werd met o.a. een hoofdwond en pijnlijke ribben per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht.

Alcoholcontroles

KOCKENGEN / MAARSSEN Op zondag 13 januari heeft de politie op meerdere plaatsen alcoholcontroles gehouden.

Aan het begin van de avond werd op de Provincialeweg N401 in Kockengen bij de rotonde Portengen gecontroleerd. De zevende bestuurder die een blaastest moest afleggen, bleek teveel te hebben gedronken. De man, 57 jaar oud en afkomstig uit Kockengen, werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 0,80 promille (295 ug/l), ruim anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. De man kreeg een boete van 190,- en een rijverbod van twee uur.

Van 20.00 tot 20.30 uur werd een korte controle op de rotonde bij de Huis ten Boschstraat en Dr. Plesmanlaan in Maarssen gehouden. Van de twintig bestuurders die een blaastest moesten afleggen, bleek er één teveel te hebben gedronken. De vrouw, 41 jaar oud en afkomstig uit Maarssen, werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de vrouw 1,15 promille (435 ug/l), ruim twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van vier uur.

Tussen 21.30 en 22.15 uur werd weer op de eerder genoemde rotonde in Kockengen gecontroleerd. Geen van de 101 bestuurders die moesten blazen, bleek (teveel) te hebben gedronken.

Een goede buur

ABCOUDE Op zondag 13 januari betrapte een man inbrekers bij de woning van zijn buren.

Rond 22.00 uur hoorde een bewoner van een woning aan de Burgemeester Dedelstraat gerommel bij het huis van zijn buren, terwijl hij wist dat die op dat moment niet aanwezig waren. Toen de man poolshoogte ging nemen aan de voorzijde van de woning zag hij niets, maar toen hij aan de achterzijde over de schutting keek, zag hij twee mannen in de achtertuin bij zijn buren. De betrapte mannen gingen er als een haas vandoor.

De mannen hadden gepoogd aan de achterzijde van de woning een raam open te breken, maar werden daarbij dus gestoord door de oplettende buurman. Er werd niets bij de woning weggenomen.